Zachutil mi hazard. Obávam sa toho, že skončím na závislosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-06-05 14:02:00 |

Nedávno som dostala pozvánku do kasína, kde som dostala ako darček aj nejaké žetóny. Spolu s kamarátkou sme odtiaľ odchádzali posledné. Aj sa nám darilo, aj sme nakoniec všetko prehrali.

Potom som presvedčila manžela, aby sme išli na bingo. Pristihla som sa, že mi ani tak nejde o výhru, ako o to vzrušenie z hry. Manžel bol naštvaný, že sme akurát veľa minuli a moje nadšenie teda nezdieľal. Pravdupovediac, aj mňa to vzrušenie, aké som doteraz nezažila, zaskočilo. Myslíte si, že som gembler?

„Neviem posúdiť, do akej miery vám hrozí závislosť na hazardných hrách, ale upútalo ma, že vám nešlo ani tak o výhru, ako o to vzrušenie z hry,“ hovorí odborný kouč Jakub Vertleman.

„Možno vám práve to vzrušenie v živote chýba. Možno žijete príliš šedivo a stereotypne. Ak áno, viem si predstaviť, že vám to nevyhovuje. Pripadá mi to, ako by ste vzrušenie vo svojom normálnom živote mali zakázané, no tá potreba vo vás bola taká silná, že vám do cesty priniesla pozvanie do kasína. V tomto prostredí ste si jednoducho dovolili adrenalín, šteklenie okolo žalúdka, trošku rizika a radosti z hry. Nečudujem sa, že to pre vás bolo také príjemné, že ste sa chceli do podobného prostredia vrátiť...

Nemyslím si, že každý, kto si sem-tam zahrá, je závislý gembler.

Aj hry sú totiž súčasťou života a nemusia to nevyhnutne byť len hry hazardné.

Ja hru vnímam ako niečo, pri čom sa bavím, čo sa mi páči, čo ma vzrušuje. Pre mňa je to niekedy nový pracovný projekt, noví ľudia, niekedy cesta do neznámej krajiny, inokedy milovanie... Hier a zábavy je okolo nás rozhodne dosť, len ich musíme chcieť vidieť a dovoliť si hrať sa aj v každodennom živote.

Tak teda skúste porozmýšľať, aké vzrušenie by ste chceli mať vo svojom ´normálnom´ živote a či je skutočne nereálne sa zabávať aj na každodenných veciach.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia