Deň detí: Ako si ho spríjemniť čo najviac? Toto vás môže inšpirovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: Gettyimages
2023-06-01 13:30:00 |

Medzinárodný deň detí je práve dnes, preto nie je na škodu sa nechať inšpirovať niekoľkými aktivitami, ktorými môžete potešiť starších aj mladších. Ako si dnešný deň užiť čo najviac?

Malé detské ratolesti majú väčšinou veľa energie a občas môže byť veľmi náročné ich zabaviť natoľko, aby strávili nejakou aktivitou aj celé hodiny.

Keďže detičky majú dnes sviatok, možno uvažujete nad tým, ako strávite spoločne strávené chvíle. Samozrejme, spoločné aktivity je potrebné plánovať aj vzhľadom na počasie, avšak vždy existuje niekoľko spôsobov, ako si dopomôcť k pekným chvíľkam v rodinnom kruhu. 

 

1. Užite si krásu prírody a návštevu historických pamiatok

Za pekného slnečného počasia si môžete urobiť výlet do prírody a nemusíte ani minúť veľa peňazí. Návšteva lesa, túra po kopcoch, osvieženie v potôčiku či príjemný piknik nemusí byť vôbec zlý nápad. Čerstvý vzduch, navyše deťom určite prospeje a pobyt na slnku im dodá potrebné vitamíny.

Vhodnou možnosťou, ako stráviť dnešné popoludnie, môže byť napríklad to, že sa celá rodina zoberiete do hôr a pripravíte si turistickú prechádzku, prípadne návštevu niektorých hradov a zámkov.

Po ceste im môžete rozprávať rôzne príbehy a zážitky z obdobia, keď ste ešte vy boli dieťaťom. Takto si môžete vytvoriť nezabudnuteľné zážitky a nazbierať si dary prírody. Z nich následne môžete doma pokračovať nejakou kreatívnou činnosťou, ktorou detičky zabavíte aj naďalej.

Napríklad si vytvoríte ručne vyrobené dekorácie, maľované obrázky, do ktorých umiestnite rodinné fotografie a rámik vyzdobíte rôznymi prírodnými suvenírmi. Napríklad šiškami, ihličím, lístím a podobne. 

2. Pripravte deťom malú oslavu a prekvapte ich malou pozornosťou

Detičky určite poteší, keď si na ne spomeniete a podarujete im nejakú milú a malú drobnosť. Nemusí ísť o drahé dary. Napríklad o spoločne strávený čas, drobnosť v podobe hračky, či výroby malého darčeka, môže byť tou správnou voľbou.

Rovnako aj stretnutie s priateľmi či spolužiakmi zo škôlky im môže vytvoriť pekné spomienky, na ktoré budú spomínať ešte dlho. V prípade, že vás po práci čakajú ešte ďalšie povinnosti v domácnosti, môžete spojiť príjemné s užitočným a upiecť nejakú chutnú tortičku.

Ak by ste chceli detičky zapojiť do prípravy, môžete im dať za úlohu, aby tortičku dozdobili obľúbeným ovocím, prípadne vám za ten čas, čo budete piecť, namaľovali nejaký pekný obrázok.

3. Usporiadajte rodinné preteky a zapojte aj kamarátov s deťmi

Hoci povinnosti nepočkajú a deň má 24 hodín, dá sa nájsť čas aj na stretnutie s priateľmi. Napríklad, možno, že i vaši rodinní priatelia, už majú detičky a taká návšteva, by práve dnes mohla byť vhodnou možnosťou. Možno, si spomínate na obdobie, keď ste boli deťmi a hrali ste sa rôzne hry, na schovávačku, rôzne stolové hry, naháňanie, pretekanie, tvorivé činnosti a podobne.

Skúste venovať detičkám čas, prípadne pozvať na rodinnú oslavu aj ich rovesníkov, hoci by to bolo len na pár chvíľ. Komunikácia a rozvoj zručností je pre deti taktiež veľmi podstatná, čím si môžu neskôr dopomôcť aj v dospelosti.

 

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia