10 dôvodov, prečo sú deti pre vás tým NAJVZÁCNEJŠÍM DAROM

undefined
Ilustračná foto
Zdroj: Getty Images/Tom Merton
2023-06-01 09:00:00 |

Prevrátili váš život naruby a len máločo je ako pred tým... Ale hádam každý rodič nám dá za pravdu, že jeho dieťa je pre neho tým najväčším darom. 1. júna, keď slávime Medzinárodný deň detí, majú svoj sviatok. Za čo všetko by sme im mali byť vďační?

 

Deti sú neskutočne dôležité. Oni sú budúcnosťou sveta.  (Elton John)

 

Dieťa je pre vás tým najlepším učiteľom 

Už od prvej chvíle, ako sa žena dozvie, že pod srdcom nosí život, premkne ju pocit zodpovednosti. Pre svoje dieťatko chce len to najlepšie. A takto je to potom vlastne celý život. Rodič robí všetko pre to, aby svoje dieťa ochránil.

Deti nás učia trpezlivosti. Nech zdvihne ruku ten rodič, ktorý ešte nebol na nervy z toho, že sa niekam ponáhľa a jeho malý poklad má na všetko čas. Iste, našli by sa nejaké výnimky, ale väčšina by si vybavila situácie, ktoré všetci dobre poznáme.

Rodičovské povinnosti sú skvelým spôsobom, ako sa naučiť zvládať stres a až pri nich vlastne zistíte, koľko energie a sily vo vás drieme. Všetky poučky z time managmentu sú tu úplne zbytočné. 

Ak do vášho života vstúpi dieťa, úplne vám to poprehadzuje priority, ale vám to vôbec nebude prekážať. 

 

Dieťa je vaším najväčším životným úspechom

Nebudeme si tu v záplave týchto milých slov a srdiečok nahovárať, že dobre vychovať dieťa je hračka. Stojí nás to veľa úsilia a pevných nervov. A nech každý z nas dosiahol v škole, pri športe, v práci a živote akýkoľvek úspech, tie detské triumfy majú neopísateľnú hodnotu.

Či sú to jeho prvé slová a kroky, moment, keď sa bicykluje bez pomocných koliesok, každá jedna besiedka a úspechy v škole, rodičia pociťujú pri pohľade na svoje dieťa obrovskú pýchu a hrdosť. 

 

Dieťa je všeliek

Problémy v práci, zlý deň, či hádka s partnerom... Všetko toto ide do úzadia, ak ste opäť so svojím milovaným dieťatom, ktoré vás objíma a bozkami zasype tvár. 

 

Vďaka dieťaťu môžete byť aj vy stále dieťaťom

Kolotoče, tobogány, trampolína, všetky tie autíčka na diaľkové ovládania, šantenie, chvíle smiechu a zábava. Vďaka našim ratolestiam sa častokrát môžeme vrátiť do našich detských čias.

 

Dieťa môže zmeniť svet k lepšiemu 

Áno je to tak! A máte to v rukách práve vy, milí rodičia. Držíme preto palce, aby ste ich výchovu zvládali s ľahkosťou a radosťou. Nezabudnite pri tom zachovať pokoj. Vedci zistili, že rodičovstvo je náročné len prvých 40 rokov :)

 

Vymenovali sme tu tých dôvodov len 5... To schválne! Každý rodič totiž vie, že tých dôvodov je oveľa, oveľa viac... Chceli sme však ušetriť váš čas. Iste v záplave povinností chystáte pre svoje deti nejakú tú maličkosť a prekvapenie. A vôbec nemusí ísť len o materiálne záležitosti. Pokojne stavte na slová uznania, bozk, či objatie... Tých totiž nikdy nie je dosť!


Autor: © Zoznam/zuz

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia