Dana Heribana (†43) zbožňovali aj deti: Na koncertoch vedel spraviť poriadny žúr!

Dana Heribana (†43) zbožňovali
Ilustračné foto
Zdroj: Ján Zemiar
2023-05-24 10:30:00 |

Ako toto poviem svojmu synovi? Aj takáto reakcia sa objavila na internete krátko po tom, ako sa verejnosť dnes ráno dozvedela o náhlom úmrtí herca, speváka a hudobníka Dana Heribana. Ten sa zameriaval aj na detskú tvorbu a mnohí si vedeli jeho koncerty poriadne užiť...

Skvelý herec, zabávač, talentovaný umelec a obetavý otec! V stredu ráno zasiahla mnohých Slovákov veľmi smutná správa. A to, že zomrel Dano Heriban, ktorý sa venoval aj tvorbe pre deti. 

V roku 2018 mu vyšiel album s názvom Čosi úsmevné, ktorý obsahuje 12 skladieb. Tie sú venované deťom, ale veľmi si ich obľúbili aj rodičia. Čo sa týka postáv spomenúť možno Slona Emila, Korytnačku Dačku, či Sladkú Safaládku. 

 

Popri vtipne ladených skladbách sa Heriban venoval aj téme rodičovskej lásky. A to napríklad v skladbách Rodičia, Nedeľa, či Dobrú nôcku. „Ďakujeme za tvoje pesničky, pri ktorých naše deti zaspávajú, hrajú sa, skáču a spievajú,” znie jedna z mnohých rodičovských reakcií na margo Heribanovej tvorby.

V roku 2020 mu vyšiel druhý detský album s názvom Chipsy King. Ten svojmu synčekovi zvykol púšťať aj hudobník a spevák Štefan Štec. „Pustili sme mu to, keď mal rok a pol a odvtedy nič iné nehralo v našej domácnosti. A viete prečo? Lebo tá hudba, texty, ktoré vytvoril neboli a nie sú len pre deti, ale pre všetky stvorenia, ktoré potrebujú veľa lásky a dotyk umenia! Odchádza veľký talent, ktorý v našej rodine zanecháva láskavú stopu,” napísal na svojom profile spomínaný umelec. 

Dano Heriban zvykol vystupovať aj na rôznych detských podujatiach a festivaloch, kde sa skvele zabávali nielen deti, ale aj ich rodičia. Dôkazom sú mnohé reakcie, v ktorých mu nadšene ďakovali pod príspevkami na jeho sociálnych sieťach. Česť jeho pamiatke!

 

Dakujem vám,Martinčania! Boli ste skvelí 🕺🎹🎵 #mdd #cosiusmevne #radost

Posted by Dano Heriban Čosi úsmevné on Wednesday, June 1, 2022

 

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia