Ako na lepšiu pleť u detí aj dospelých? Odborníci radia, na čo si dať pozor

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-05-24 14:29:00 |

Starostlivosť o pleť je dôležitá u detí aj u dospelých. Nie je vôbec na škodu zistiť, ako si dopomôcť k peknej pleti. Pozrite sa, čo odporúčajú určití odborníci pôsobiaci v zahraničí.

Joyce Parkaová, ktorá žije v zahraničí často zdieľa na sociálnej sieti TikTok informácie ohľadom starostlivosti o zdravie, keďže pôsobí ako dermatologička. Nedávno zverejnila ďalšie video, v ktorom spomína nasledovné informácie ohľadom toho, ako sa starať o pleť v prípade, že často cestujete lietadlom. „Hacky v starostlivosti o pleť v lietadle, dermatologicky schválené: opaľovací krém SPF 30+, zavrieť okno, hydratovať, hydratovať, hydratovať- nezabudnúť na pery, zložiť si masku, umývať si tvár a proritne aplikovať zvlhčovač," poznamenala spomínaná dermatologička vo videu.

@teawithmd LEVEL UP your #airplaneskincare! Hacks for the frequent flyer ✈️ do you do any of these? I’m still waiting to see someone else sheet masking on the plane! #skincareroutine #skincareproducts #skincare101 #sheetmask #planeskincare ♬ original sound - Dr. Joyce Dermatologist

 

Dodala, že je vhodné si tiež na ruky aplikovať sérum a tiež by sa nemalo zabudnúť ani na krk. 

Starostlivosť o pokožku je podstatná aj u detí a niekedy sa môžu u malých detských ratolestí vyskytnúť zdravotné ťažkosti v podobe plienkovej vyrážky, uvádza Parents.com. Charakteristická je tým, že sa vyznačuje práve zapálenou pokožkou vyskytujúcou sa na zadočku dieťaťa. Kožné vyrážky u detí sa môžu zhoršiť vystavením určitým potravinám," poznamenala v tejto súvislosti žena menom Latanya Benjamin,  MD, ktorá pôsobí ako klinická asistentka profesora pediatrie a zároveň tiež ako klinická asistentka dermatológie priamo na Stanfordskej univerzitnej nemocnici nachádzajúcej sa v Palo Alto priamo v Kalifornii.

Pod spomínaným videom Parkaovej na TikToku sa v súvislosti ohľadom starostlivosti o pleť objavilo viacero komentárov, dokonca i také, ktoré sa netýkali výlučne spomínanej starostlivosti o pleť v lietadle. cestovania v lietadle. Komentár pod videom sa týkal napríklad toho, čo je nápomocné v boji proti ekzému, ako na suchú pleť s akné a podobne. Tiež sa objavil komentár v znení: „Odporúčate nejakú špecifickú hydratačnú masku?"  Na čo spomínaná dermatologička aj zareagovala a odpovedala.

 

 

 

 

 

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia