Ani po pôrode nie ste vo svojej koži? Možno je za tým práve štítna žľaza

Ani po pôrode nie
Zdroj: Unilabs
2023-05-22 07:00:00 |

Ste mama. Konečne. Vytúžené bábätko prišlo na svet, a je úplne jedno, či je to prvé, druhé, piate A vy by ste sa rada pomaly dostali naspäť do formy. Nemusíte vyzerať dokonale, o to tu nejde, ale cítite, že sa niečo deje a intuitívne tušíte, že niečo s metabolizmom nie je úplne v poriadku. Tehotenská nadváha zostáva, energiu nie a nie dobiť, únava je rovnaká a k tomu tie zmeny nálad. Pre niektoré ženy ubehne aj niekoľko mesiacov od príchodu dieťaťa a stále sa necítia vo svojej koži. Máte pocit, že hovoríme o vás? Možno je čas nechať si skontrolovať aj štítnu žľazu.

Štítna žľaza, drobný orgán, ktorý sa nachádza v dolnej časti krku je veľmi dôležitá pre náš život. "Hormóny, ktoré produkuje riadia metabolické procesy v našom tele, ovplyvňujú dýchanie, srdcový tep, nervový systém, menštruačný cyklus aj našu termoreguláciu,“ vysvetľuje MUDr. Jana Koporcová zo siete laboratórií Unilabs Slovensko.

V tehotenstve sú hladiny hormónov štítnej žľazy ovplyvňované tehotenským hormónom hCG a estrogénom. To sťažuje diagnostiku problémov so štítnou žľazou u budúcich matiek. Navyše, počas tehotenstva a po pôrode sa môže zhoršiť už existujúce ochorenie štítnej žľazy, alebo vzniknúť úplne nové.

Príznaky problémov so štítnou žľazou

Najčastejšie sa vyskytujúcimi problémami spojenými so štítnou žľazou sú Hypotyreóza (znížená činnosť štítnej žľazy) a Hypertyreóza (zvýšená činnosť štítnej žľazy). Príznaky sú v oboch prípadoch nepríjemné práve preto, že ženám bránia vrátiť sa k svojmu „starému ja“. Problémy so štítnou žľazou totiž komplikujú snahy mnohých žien schudnúť či pribrať na predpôrodnú váhu, ale negatívne ovplyvňujú aj emócie či našu pamäť. Medzi ďalšie príznaky patria:

- únava, problémy so spánkom, bolesti svalov a kĺbov,

- problémy so sústredením a pamäťou,

- úzkosť a podráždenosť,

- zvýšenie hmotnosti pri nezmenenej životospráve alebo strata váhy bez očividnej príčiny,

- lámavé nechty, suchá pokožka a vypadávanie vlasov,

- uprednostňovanie buď chladného, alebo teplého prostredia.

Ako najjednoduchšie zistíte, či je za tým Štítna žľaza?

Problémy so štítnou žľazou je náročné diagnostikovať, pretože príznaky ochorenia je možné vysvetliť viacerými príčinami. Ak cítite, že po pôrode ešte stále nie ste vo svojej koži, neriskujte a zistite, či je všetko v poriadku. Vďaka najkomplexnejšiemu diagnostickému balíku Štítna žľaza EXPERT od Unilabs budete mať jasno:

- balík zahŕňa až 8 diagnostických parametrov

- dokáže diagnostikovať podozrenie aj na zriedkavejšie ochorenia štítnej žľazy, ako sú napríklad nádory

- na test sa objednáte online v čase, ktorý vám bude vyhovovať

- výsledky vám zašleme do 2 pracovných dní formou interaktívneho linku do SMS

- na test nepotrebujete žiadne výmenné lístky od lekára

 

Na odber formou walk-in sa nemusíte objednávať, stačí, ak sa zastavíte v niektorom z odberových miest Unilabs Slovensko. To najbližšie pre vás nájdete tu.

PR článok

- reklamná správa -

 

Fotogaléria

PR článok
Autor: © Zoznam/zk
Zdroj: PR článok

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia