Sexu máme dosť, ale môj partner je stále „hladný“

Sexu máme dosť, ale
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-04-04 08:30:00 |

Hoci sa milujeme takmer denne a obaja máme zakaždým orgazmus, môj Jakub stále nie je spokojný. Hovorí, že má zrejme nejaký problém s uspokojením napriek tomu, že mu naše milovanie vyhovuje, páči sa mu.

Páčim sa mu aj ja, priťahujem ho, ale vždy má nakoniec pocit, že by mohol mať niečo viac, že mu to akosi nestačí.

Ubezpečuje ma, že nejde o žiadnu chybu vo mne alebo v našom vzťahu, že skôr ide o nejaký iný problém. Aj keď sa o tomto probléme spolu často a otvorene rozprávame, zatiaľ sme na nič neprišli.

„Myslím si, že problém môže byť v tom, že Jakub používa sex ako náhradu za uspokojenie ešte iných potrieb a keďže tie nie sú uspokojené a sexom vlastne ani uspokojené byť nemôžu, tak sa táto nespokojnosť prejaví aj po milovaní,“ hovorí psychologička Katarína Szabados.

„Samozrejme, sex ako náhradu nepoužíva vedome. Ani ja neviem, o ktorú potrebu ide, no skúsenosti z mojej praxe hovoria o tom, že by to mohlo niekde v oblasti, kde si nepripadá dostatočne mužný, má o sebe rôzne pochybnosti a očakáva, že sexom sa to spraví. A tým sa to práve ale neuspokojí a tak aj tesne po úplne skvelom sexe môže cítiť tento ´hlad´.

Ďalším dôvodom môže byť aj jeho nespokojnosť vo vzťahu. Možno sa bojí, že by o vás mohol prísť, možno má pocit, že vás stráca, že nie je pre vás dosť dobrý... preto vám chce kvalitným sexom dokázať, že je ten ´naj´.

Ak ste schopní rozprávať sa naozaj otvorene, skúste vaše pátranie upriamiť týmito smermi. Možno budete obaja prekvapení, čo všetko sa o sebe dozviete a keď sa vám podarí nájsť tú pravú príčinu toho, čo Jakub sexom nahrádza, tak váš sex bude možno viac o milovaní, viac o láske a vzájomnej blízkosti, než len o sexe samotnom.

A ak budete spolu riešiť všetky svoje nespokojnosti, tak sa vám určite podarí dostatočne sa nasýtiť a akýkoľvek ´hlad´ zmizne.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia