MEDVEDÍ CESNAK je BOMBA pre vaše zdravie! Vyskúšajte tieto chutné RECEPTY pre celú rodinu

MEDVEDÍ CESNAK je BOMBA
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: gettyimages.com
2023-04-01 07:00:00 |

Medvediemu cesnaku sa veľmi dobre darí vo vlhkých pôdach a práve v jarnom období prichádza čas, kedy sa poväčšine zbiera. Takéto chutné pochúťky si môžete z neho pripraviť aj vy.

Medvedí cesnak je ingrediencia, ktorá má viacero priaznivých účinkov pre zdravie, uvádza zdravopedia.sk. Jedným z nich je napríklad to, že veľmi dobre vplýva na imunitu a zbavuje organizmus nepríjemného hromadenia hlienu nachádzajúceho sa v pľúcach. V prípade, že vás trápi plynatosť a ďalšie črevné ťažkosti, akými sú hnačka či zápcha, aj v tomto prípade je vhodné ho konzumovať.

Veľmi dobrým pomocníkom je aj tiež, keď má človek zdravotné ťažkosti týkajúce sa srdcovo-cievneho pôvodu. Siahnite po receptoch s medvedím cesnakom aj keď trpíte bolesťami hlavy, či vtedy, keď sa začnú objavovať problémy s pamäťou. 

Pozor si však dajte na jeho zber! Jeho listy sú totiž veľmi podobné listom konvalinky. Rýchlo by sa tak mohlo stať, že si ich zameníte. Behom chvíľky by mohlo prísť k nešťastiu, pretože je jedovatá.

 

Chutné pesto s medvedím cesnakom 

Inšpirujte sa skvelým foodblogerom Martinom Pycom Rauschom„Robila som pesto minulý rok ale základné bez syra a orieškov, tie som si potom pridala samostatne. Na hrianky je to vynikajúce," spomenula jedna komentujúca pod príspevkom. „Výborne pesto. Robievam ho každý rok, dobre je aj s kešu orieškami, kto by hľadal lacnejšie alternativy," poznamenala ďalšia komentujúca.

   

Výživná polievka s medvedím cesnakom

V prípade, že uvažujete nad prípravou výživnej polievky pre celú rodinu, doprajte si tú podľa receptu obľúbenej foodblogerky Tinky KarmažínTak sa trochu receptovo povenujeme tomuto detoxikačnému zázraku, ktorý nám pomôže vyplaviť z tela bacile a plesne zo zimy," uvádza Tinka na svojom Facebooku. „Úžasná polievka! Akurát sme ju mali dnes na obed. Minulý rok sme si ju veľmi obľúbili. Sezóna medvedieho cesnaku už u nás začala, tak sa teším," poznamenala v komentároch jedna komentujúca.  

 

Už mi píšete, že medvedí cesnak nám rastie 😍 Tak sa trochu receptovo povenujeme tomuto detoxikačnému zázraku, ktorý nám...

Posted by Tinkine recepty on Wednesday, February 27, 2019

 

Nátierka s mevedím cesnakom

Nemáte dostatok času na prípravu časovo náročných receptov? Na raňajky, aj na večeru si môžete prichystať chlebík s jednoduchou a zároveň zdravou nátierkou. Ako spracovať medvedí cesnak, mrazený medvedí cesnak tak, aby ste s ním nestrácali veľa času? Skúste tento recept. 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia