Famózny recept na avokádovú nátierku do 10 minút: Deti si ju zamilujú

Hľadáte rýchly a zároveň chutný recept, ktorým môžete potešiť celú rodinku? Skúste siahnuť po avokáde a prichystať si takúto jednoduchú nátierku na chlieb. Stačí vám len pár ingrediencií.
Príprava chutného a zároveň zdravšieho jedla nemusí byť vôbec náročná. Zdravšou alternatívou sú rôzne nátierky s prímesou avokáda. Práve ono je zdrojom viacerých výživných látok pre organizmus. ,,Avokádo obsahuje vysoký obsah bielkovín, draslíka a nenasýtených mastných kyselín. Ovocie má zdravotné výhody najmä vďaka svojmu zloženiu, ako sú omega mastné kyseliny, tokoferoly, fytosteroly a skvalén. Funguje tiež pri znižovaní cholesterolu a prevencii kardiovaskulárnych ochorení," uvádza nasledovná štúdia ohľadom avokáda.
V prípade, že uvažujete nad tým, akú pochúťku urobíte pre rodinku na raňajky alebo večeru, skúste napríklad nátierku na chlieb, s obsahom avokáda. Jeho príprava by vám nemala zabrať viac ako 10 minút, uvádza Frühstück mit Adelina Kocht na Youtube. Najprv si prichystajte ingrediencie.
POTREBNÉ INGREDIENCIE:
3 ks chlebíka, prípadne sendviču,
ďalej maslo,
následne si zadovážte 2-3 strúčiky cesnaku,
tiež aj 2 ks avokáda,
1 ks cibule,
spolu s 2 strukmi cesnaku,
a 2 ks paradajok,
prichystajte si tiež petržlenovú vnať,
a nezabudnite na citrónovú šťavu,
soľ,
a ešte budete potrebovať čierne korenie.
SPÔSOB PRÍPRAVY:
Zhromaždenie všetkých potrebných surovín šetrí čas, takže nemusíte nikam odbiehať a môžete sa sústrediť len na samotné varenie. Ďalší krok teda začína tým, že si prekrojíte prichystané tri krajce chleba na polovicu, čím dostanete 6 kúskov chlebíka. Tým si zabezpečíte jednoduchšiu konzumáciu. Následne ich na masle opečiete z oboch strán tak, aby chytili zlatistú farbu. Potom 2 ks avokáda prekrojíte na polovicu, čím dostanete 4 kúsky. Z avokáda vydlabete kôstku a očistíte ho od kôry. Čistú dužinu avokáda vložíte do misky a poriadne roztlačíte a premiešate.
Do avokáda pridáte na drobno nakrájanú cibuľku a roztlačené 2 ks cesnaku. Následne pokračujete v recepte tým, že vydlabete dužinu rajčín. Potom rajčinu nakrájate na menšie kúsky. Tieto malé kúsky vložíte do avokádovej zmesi v miske. Ďalej si na jemné kúsky nakrájate petržlenovú vňať a pridáte do zmesi. Všetko spolu dôkladne premiešate. Pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte trochu soli , čierneho korenia podľa chuti a opäť dôsledne premiešate.
Teraz nastal čas, aby ste hotovú nátierku natreli na chlebík. Prajeme vám dobrú chuť.