Famózny recept na avokádovú nátierku do 10 minút: Deti si ju zamilujú

Famózny recept na avokádovú
Zdroj: youtube.com/Frühstück mit Adelina Kocht
2023-03-25 06:00:00 |

Hľadáte rýchly a zároveň chutný recept, ktorým môžete potešiť celú rodinku? Skúste siahnuť po avokáde a prichystať si takúto jednoduchú nátierku na chlieb. Stačí vám len pár ingrediencií.

Príprava chutného a zároveň zdravšieho jedla nemusí byť vôbec náročná. Zdravšou alternatívou sú rôzne nátierky s prímesou avokáda. Práve ono je zdrojom viacerých výživných látok pre organizmus. ,,Avokádo obsahuje vysoký obsah bielkovín, draslíka a nenasýtených mastných kyselín. Ovocie má zdravotné výhody najmä vďaka svojmu zloženiu, ako sú omega mastné kyseliny, tokoferoly, fytosteroly a skvalén. Funguje tiež pri znižovaní cholesterolu a prevencii kardiovaskulárnych ochorení," uvádza nasledovná štúdia ohľadom avokáda.

V prípade, že uvažujete nad tým, akú pochúťku urobíte pre rodinku na raňajky alebo večeru, skúste napríklad nátierku na chlieb, s obsahom avokáda. Jeho príprava by vám nemala zabrať viac ako 10 minút, uvádza Frühstück mit Adelina Kocht na Youtube. Najprv si prichystajte ingrediencie.

POTREBNÉ INGREDIENCIE: 

 3 ks chlebíka, prípadne sendviču,

 ďalej maslo, 

 následne si zadovážte 2-3 strúčiky cesnaku,

 tiež aj 2 ks avokáda,

1 ks cibule,

spolu s 2 strukmi cesnaku,

 a 2 ks paradajok,

 prichystajte si tiež petržlenovú vnať,

 a nezabudnite na citrónovú šťavu,

 soľ,

 a ešte budete potrebovať čierne korenie.

SPÔSOB PRÍPRAVY:

Zhromaždenie všetkých potrebných surovín šetrí čas, takže nemusíte nikam odbiehať a môžete sa sústrediť len na samotné varenie. Ďalší krok teda začína tým, že si prekrojíte prichystané tri krajce chleba na polovicu, čím dostanete 6 kúskov chlebíka. Tým si zabezpečíte jednoduchšiu konzumáciu. Následne ich na masle opečiete z oboch strán tak, aby chytili zlatistú farbu. Potom 2 ks avokáda prekrojíte na polovicu, čím dostanete 4 kúsky. Z avokáda vydlabete kôstku a očistíte ho od kôry. Čistú dužinu avokáda vložíte do misky a poriadne roztlačíte a premiešate.

Do avokáda pridáte na drobno nakrájanú cibuľku a roztlačené 2 ks cesnaku. Následne pokračujete v recepte tým, že vydlabete dužinu rajčín. Potom rajčinu nakrájate na menšie kúsky. Tieto malé kúsky vložíte do avokádovej zmesi v miske. Ďalej si na jemné kúsky nakrájate petržlenovú vňať a pridáte do zmesi. Všetko spolu dôkladne premiešate. Pokvapkajte citrónovou šťavou, pridajte trochu soli , čierneho korenia podľa chuti a opäť dôsledne premiešate.

Teraz nastal čas, aby ste hotovú nátierku natreli na chlebík. Prajeme vám dobrú chuť.

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia