Milujem staršieho muža a začali mi tikať biologické hodiny: Jemu dieťa nechýba... Čo s tým?!

Milujem staršieho muža a
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-03-19 19:00:00 |

S Romanom sme sa dali dokopy, keď som mala dvadsať a on o štrnásť viac. Prvých desať rokov sme si naozaj užívali. Roman mal dobre platenú prácu, ktorú mohol robiť prakticky odhocikiaľ, tak sme veľa cestovali, spoznali sme celú Európu a aj kus Ázie. Bolo nám (a vlastne je nám doteraz) spolu naozaj dobre a ja som do tridsiatky veľmi o deťoch nerozmýšľala.

Ale, ako mi začali pomaly tikať biologické hodiny, tak som sa svadbou a najmä dieťaťom začala zaoberať čím ďalej, tým viac. Občas som na túto tému zaviedla reč, ale Roman vždy povedal, že jemu deti ani papier na náš vzťah nechýbajú. Tak som si nebola istá, či to je úplné zamietnutie, alebo polovičný súhlas...

Pred dvomi rokmi som mu povedala, že chcem vysadiť antikoncepciu a jeho odpoveď bola, že jemu to je jedno. Zaradovala som sa, že súhlasí s tým, že náš vzťah posunieme k rodine, ale, bohužiaľ, to znamenalo akurát to, že si teraz pri milovaní dáva pozor. Odvtedy kedykoľvek zavediem tému na to, kedy budeme mať bábätko, tak znervóznie a povie, že sa o tom nechce baviť.

Ja viem, že muži a ženy vidia rovnakú vec rozdielne, ale neviem, ako mám s Romanom komunikovať tak, aby som mu doručila, že ja dieťa naozaj chcem, že potrebujem od neho jeho jasné stanovisko, aby som sa prípadne vedela zariadiť, ako vo svojom živote ďalej.  

„Podľa mňa je úplne najskôr nutné ujasniť si, ako veľmi vy sama dieťa chcete a za akú cenu,“ hovorí psychiatrička MUDr. Lucia Pacherová.

„Či je vaša potreba taká silná, že ste prípadne ochotná zmeniť partnera, prípadne dieťa vychovávať aj sama. A toto treba potom druhej strane oznámiť.

Muži často veľmi citlivo vnímajú, ako v tejto otázke majú ženy jasno, či o dieťa naozaj stoja. Keď muž cíti, že to je pre ženu jasné, tak väčšinou reagujú ústretovo. Keď však vaša túžba nie je taká silná, aby ju vnímal aj váš partner, vycíti to rovnako a uspokojí sa s tým, že to zrejme nie je až taká horúca téma.

Váš partner má už takmer štyridsať, má svoje návyky, zaužívaný spôsob života, svoj komfort. Je mu určite jasné, je by o toto všetko prišiel, že by mu dieťa prevrátilo celý život naruby, tak sa mu veľmi do toho ísť nechce. Preto je najmä na vás, aby ho vaša jednoznačná túžba a jednoznačné rozhodnutie motivovali k tomu, aby sa aj on chcel stať otcom. “


Autor: © Zoznam/sv

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia