Tragická udalosť v Čechách: 11-ročný chlapec sa uškrtil, mal plniť výzvu na TikToku

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-03-16 15:28:00 |

O život prišiel mladý chlapec, ktorý súperil s ostatnými deťmi o to, ktoré dieťa sa vydrží škrtiť najdlhšie. Napriek snahe záchranárov, nakoniec neprežil...

U našich susedov v Českej republike prišlo k nešťastnej udalosti, kedy si 11-ročný chlapec, ktorý pochádzal z Jičína, zobral život. Zaškrtil sa, informuje o tom iDNES.cz prostredníctvom informácií z viacerých nezávislých zdrojov. Dôvodom bolo to, že mal podstúpiť určitú výzvu, ktorá sa objavila na sociálnej sieti TikTok. ,,Plnil výzvu s názvom Blackout Challenge, pri ktorej sa deti predbiehajú v tom, ako dlho sa vydržia škrtiť. Tragická udalosť sa stala minulý mesiac a ide zrejme o jednu z prvých obetí svojho druhu v Česku. V zahraničí už takých prípadov zaznamenali niekoľko," uvádza sa na iDNES.cz. Chlapec výzvu neprežil, hoci zachrániť život sa mu usilovali zdravotnícki pracovníci dňa 16. 2. 2023 v podvečer, priamo nachádzajúc sa v jičínskom Starom Meste. 

 Spomínaný podtál podotkol, že podstatou tejto výzvy bolo, aby deti súťažili, ktoré z nich sa dokáže škrtiť čo najdlhšie. V súčasnosti patrí táto činnosť k veľmi nebezpečným a vyžiadala si už aj ďalšie životy v zahraničí. Spomínaný portál ďalej uvádza, že chlapec sa mal údajne škrtiť prostredníctvom použitia pásky pochádzajúcej z bojových športov. To, že chlapec nie je v poriadku zbadala jeho staršia sestra, keď ho uvidela doma.

 ,,Na zariadeniach pristupujúcich k informačným a komunikačným systémom magistrátu sme vydali svojim zamestnancom, ktorí používajú služobný mobil či tablet, pokyn k zákazu používania a povinné odinštalovanie aplikácie TikTok na týchto zariadeniach,“ poznamenal ČTK hovorca magistrátu Tadeáš Provazník. Vysvetlil, že je to práve kvôli tomu, že viaceré zdroje informujú, že prostredníctvom TikToku dochádza k sťahovaniu citlivých údajov.

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia