Som veľmi BEZRADNÁ: Môj partner žiarli na moju dcérku, mám si vybrať?

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-03-09 14:00:00 |

Mám mladšieho priateľa, ktorý nikdy nemal svoju rodinu a ja mám päťročnú dcéru z predchádzajúceho vzťahu. Sme spolu už tri roky, zo začiatku nášho vzťahu dcéru bral bez problémov.

No asi posledné dva roky Sofinku veľmi neprijíma. Má problém, keď s ňou niekam máme ísť, ignoruje ju, vyčíta mi, že ju mám, že ju mám radšej ako jeho. Je ale pravda, že finančne sa o nás stará veľmi dobre. A občas má také dni, kedy sa so Sofinkou dokonca aj hrá. No, je to tak asi raz za týždeň.

Sofinka ho spočiatku tiež brala veľmi dobre, potom sa čudovala, prečo sa zrazu zmenil, teraz má k nemu odstup, hoci sa s ním napríklad rada zahrá. Mne je to celé veľmi ľúto, lebo by som chcela, aby sme sa všetci mali radi, aby sme mali harmonickú rodinu.

Už som rozmýšľala, či by predsa len nebolo lepšie od Stana odísť, ale zase nechcem robiť unáhlené rozhodnutia. Myslím, že ani jemu nie je v takomto vzťahu dobre, obávam sa ale, že keď to takto pôjde ďalej, tak začne Sofinku nenávidieť a ona bude nenávidieť jeho a potom mi bude vyčítať, prečo sme radšej nezostali samy.

 

Som naozaj bezradná a neviem, ako situáciu zmeniť. Pravdupovediac, Stana mám naozaj rada a nechcela by som oňho prísť.

„Na vašom mieste by som sa porozprávala s priateľom, čo sa na jeho strane deje, s čím mám problém,“ hovorí psychiatrička MUDr. Lucia Vašková. „A skúste sa pozrieť na to, ako vy fungujete so svojou dcérou, aj v prítomnosti vášho partnera. Nepodceňovala by som to, že si myslí, že ho nemáte dosť rada, že máte radšej dcérku. Môže za tým stáť jedna z príčin jeho odstupu k Sofinke. Ak vám na vašom vzťahu záleží, musíte doňho zrejme viac investovať. Nepozerať sa len na svoju dcéru, ale aj na svojho partnera, viac sa ho pýtať na jeho potreby, vnímať ho, viac mu prejavovať svoj záujem a lásku. Myslím, že tým môžete ovplyvniť nielen váš vzťah, ale aj vzťah Stana k Sofinke.“

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia