Učiteľka radí: Nerobte týchto 5 vecí, môžu dieťaťu uškodiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-02-28 12:05:00 |

Mnoho rodičov sa usiluje vychovať svoje detičky najlepšie ako vedia. Je vhodné rozlíšiť, ktoré rady počúvať, aby ste dieťatku zbytočne neuškodili. Jedna učiteľka poradila, čo nerobiť. (Aktualizované 13:11)

Toto je niekoľko užitočných odporúčaní od učiteľky menom Melissy Salguero, ktorá žije v zahraničí, uvádza The SunTáto učiteľka prezradila päť konkrétnych rád, o ktorých si myslí, že nie je vhodné, aby ich rodičia robili, v prípade, že si želajú, aby ich dieťatko bolo skutočne šťastné.

1. Neznížte sa na takú úroveň, že niekedy potrestáte svoje dieťa kvôli zlým známkam

Spomínaná učiteľka M. Salguero podotkla, že vôbec neuznáva to, keď rodič pokarhá svoje dieťa len za to, že donieslo zo školy zlú známku. Bližšie informácie uviedla konkrétne v rozhovore pre The Today Show kde dodala, že keď rodič pokarhá svoju malú detskú ratolesť kvôli tomu, že má zlé známky tak to môže mať nepriaznivý vplyv na to, aby sa usilovalo si ich zlepšiť.

Dodala, že pre deti je dôležité, aby cítili, že ich rodič podporuje, nie že ich karhá. Spomenula, že im to skôr môže uškodiť a môžu sa u nich prejaviť rôzne psychické ťažkosti, ako je napríklad úzkosť, problém so sebadôverou a podobne. K tomu, ako túto situáciu ohľadom zlých výsledkov v škole riešiť dodala, že je vhodné si o tom pokecať s vyučujúcim dieťaťa. 

2. Vždy choďte na školské predstavenie svojho dieťaťa

Samozrejme, keď pracovné alebo iné povinnosti rodičovi nedovoľujú zúčastniť sa na školských predstaveniach dieťatka, je to iná situácia. Avšak, spomínaná učiteľka podotkla, že je vhodné ísť na podujatie dieťatka, v ktorom má vystupovať, prípadne sa s dieťaťom pravidelne hrať detské hry.

Dodala, že je to podstatné z dôvodu, že to napomáha k budovaniu vzťahu medzi rodičom a dieťaťom, k budovaniu dôvery a toho, že dieťa cíti, že ho máte radi. Jednoducho to pravdepodobne bude vnímať tak, že oceňujete to, že sa snaží. Prípadne, ak sa skutočne nemôžete zúčastniť daného podujata, je vhodné aby tam prišiel blízky človek.

3. Nebuďte súčasťou školských zbierok

Hoci pomáhať je pekné a vhodné, pozrite sa na to z inej stránky. Je iné sa zapojiť pomocou zbierky do realizovanej aktivity. Avšak, myslite na to, že ak náhodou patríte k rodičom, ktorí aktívne organizujú rôzne akcie, podujatia ich ceny nemusia byť vhodné pre každého rodiča. Presviedčať iných rodičov prostredníctvom detí, aby sa na takýchto aktivitách zúčastnili môže byť skôr odrádzajúce.

Nielen pre samotné deti, ktoré môžu byť smutné, že nakoniec sa ich rodičia na nich spolu s nimi nezúčastnili, ale aj pre samotného rodiča. Ktorý aj keby chcel, nakoniec nepôjde. Pretože financie radšej potrebuje investovať niekde inde, ako na športové podujatie či na skákací hrad.

4. Neučte deti, že robiť chyby je nesprávne

Školský systém je nastavený tak, že keď žiak urobí všetko ako má, odpovie správne bude vychválený prostredníctvom známok. Rovnako to platí aj v prípade, ak urobí nejakú chybu. Avšak ,je dôležité dieťaťu vysvetliť, že v živote sa stretne aj so situáciami, keď urobí nejakú tú chybu a je to v poriadku. Dôležité je prijať a poučiť sa z nej. To, že z toho neurobíte drámu dieťa môže povzbudiť k tomu, aby sa neobávalo riskovať, pretože risk so sebou môže prinášať straty, ale aj zisk.

5. Ak chcete darovať učiteľom hrnček, radšej na to zabudnite

Spomínaná učiteľka dodala, že nepovažuje za najlepší nápad to, ak rodičia darujú učiteľom nejaké tie predmety ako je napríklad hrnček, sviečky, ozdobné poháriky a podobné záležitosti. Dodala, že aj ona ich má už veľa, no aj tak ju najviac poteší to, keď jej niečo vyrobia alebo nakreslia deti, ktoré učila. 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia