Lekárka radí: Týchto 7 vecí, môže ohroziť osobnosť dieťaťa, nerobte ich!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-02-23 11:12:00 |

Nielen o fyzické zdravie, ale aj o psychické je nutné sa starať. Jedna lekárka žijúca v zahraničí prezradila, čomu je potrebné sa vyvarovať pri výchove detí. (Aktualizované 15:25)

Žena menom Runjhun Misra žije v zahraničí a podelilla sa s jej radami ohľadom rodičovstva, ktoré sú vhodné aj pre iných rodičov. Zhrnula ich na jej instagramovom profile prostredníctvom videa. Podotkla, že hoci sa rodičia často usilujú povzbudiť svoje deti tým, že ich občas ich poznámkami podpichnú, hoci chcú pre deti len to najlepšie, nie vždy to má pozitívny účinok, informuje The Sun.

Táto spomínaná mamička pracuje ako lekárka a okrem tejto rady, prezradila sedem ďalších vecí, v ktorých spomenula niekoľko záležitostí, ktorými nie je vhodné ,,provokovať" svoje deti, hoci by malo ísť aj len o ,,nevinné" komentáre.

Dôvodom je ten, že i keď by ste to brali ako srandu, že svoje detičky slovne podpichnete, daná spomínaná lekárka povedala, že by to mohlo spôsobovať dlhotrvajúce problémy s ich sebavedomím. Svoje odporúčania, ktoré uviedla na spomínanej sociálnej sieti začala radou pre akademikov. Odporučila im, aby neurobili tú chybu, že budú porovnávať schopnosti svojich detičiek s tým, čo dokážu iné detské malé ratolesti. Mohlo by to mať údajne nepriaznivý vplyv na ich osobnosť.

Poznamenala, že sú aj iné množnosti ako sa s deťmi rozprávať o tom, ako sa zlepšiť v škole, ako nenosiť domov horšie zmámky či o tom, prečo k tomu vôbec dochádza. Podotkla, že taktiež nie je vhodné ,,rýpať" do citlivých záležitostí ohľadom vzťahov. Je vhodné sa s dospievajúcimi deťmi rozprávať o téme partnerstva, avšak mali by mať svoje súkromie a rodičia by mali vedieť, kde je tá hranica, ktorú nemajú prekročiť. Môže hroziť, že v budúcnosti by mohli mať deti problémy zveriť sa rodičom ohľadom takýchto vecí a radšej by pred nimi svoje súkromné záležitosti v budúcnosti mohli zatajiť.

Lekárka tiež spomenula, že rodičia by sa mali vyvarovať tomu, aby nekritizovali to, koľko dieťa váži, či je príliš objemné na hmotnosti alebo či je naopak veľmi chudé. Jednoducho nie je vhodné sa podľa jej slov vyjadrovať ani k nedokonalostiam vzhľadu dieťaťa. Pamätajte si, že takzvané fyzické "nedokonalosti" sú prítomné v každom, nie je potrebné, aby si ešte viac uvedomovali niečo, čoho si sú pravdepodobne vedomí," poznamala spomínaná lekárka.

Zoznam jej rád sa ešte nekončí a spomínaná lekárka povedala, že nie je tiež vhodné si uťahovať z bežných veci, ktoré často deti desia, napríklad to môže byť to, že sa boja tmy, strašidiel či iných vecí. Iná situácia nie je ani v prípade, ak sa deti neboja, ale napríklad sú hanblivé. ,,Môžete ich povzbudiť, aby sa hrali s inými deťmi a pomôcť im kultivovať ich zručnosti, aby sa zapojili s ostatnými, ale nútená hra a sociálne záväzky ich len prinútia stiahnuť sa," dodala.

Pod spomínaným videom sa objavilo viacero komentárov. Jedna komentujúca dodala nasledovné: ,,A introvertná poznámka – nedráždite ani svoje extrovertné deti! Keď som bola dieťa, ľudia ma nazývali žvanilom, a to ma prinútilo nenávidieť samú seba natoľko, že som sa scvrkla do seba, kým som nebola schopná akceptovať svoju spoločenskú povahu," dodala na Instagrame. Iný komentujúci dodal, že jeho rodičia pristupovali podľa jeho názoru k jeho výchove zle a to je dôvod, prečo na niektoré situácie reaguje teraz pravdepodobne neprimerane. 

 

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia