Mamou sa stala v jej 52-rokoch! Na IVF minuli veľa peňazí, chce porodiť aj druhé dieťa

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-02-20 16:00:00 |

Na umelé oplodnenie minuli niekoľko stoviek tisíc dolárov. Po mnohých neúspešných pokusoch sa táto žena konečne stala mamičkou.

Žene menom Luise Hoehn z Massachusetts sa vo veku 52 rokov narodilo jej prvé bábätko prostredníctvom in vitro fertilizácie - (IVF). O dieťatko sa cez túto metódu pokúšali mnoho rokov, no neúspešne a konečne sa to podarilo, uvádza Dailymail.co.uk. Spomínanná žena spolu s jej manželom mali veľkú radosť, keď sa im narodilo bábätko. Bol to chlapček. Prezradila, že tento rok sa budú pokúšať aj o splodenie druhého dieťatka.

Táto mamička sa šesť rokov pokúšala stať sa matkou prostredníctvom IVF a taktiež za pomoci darcovských vajíčok. Zaujímavosťou je to, že sa jej synček narodil presne na Štedrý deň.

Luise sa spoznala s jej manželom ešte, keď mala 37 rokov. Avšak neplodnosť začala aktívne riešiť až o 9 rokov neskôr. Lusie spomenula, že až keď stretla Deana (jej manžela) zatúžila mať rodinu. Dovtedy bola spokojná s jej životom po pracovnej stránke, bavila ju práca opatrovateľky. Avšak, vedela, že má problémy s plodnosťou kvôli jej veku, tak sa vo veku 46 rokov rozhodla, že s tým ide niečo urobiť. Na základe odporučenia od lekára sa rozhodla, že skúsi podstúpiť IVF.

Luise sa pokúsila o IVF s jej vlastnými vajíčkami, avšak keď sa to opakovane nepodarilo, rozhodli sa ďalej sa poradiť s lekárom, ktorí im odporučil ísť cestou darcovského vajíčka.  „Etnicky by mohla byť mojím súrodencom, ale aj jej osobnosť a vlastnosti znamenali, že sa ideálne hodila k tomu, čo som hľadala ako zástancu svojej genetickej polovičky," poznamenala Luise ohľadom darcovstva na spomínanom zahraničnom portále. Dúfa, že napriek tomu, v akom veku porodila, bude správnou matkou.

Zároveň podotkla, že hoci niektorí známi sú už starými rodičmi verí, že bude vychovávať dieťa spolu s manželom skutočne dobre. Luise porodila prostredníctvom cisárskeho rezu. Je veľmi rada, že mohla zažiť skúsenosť aj s dojčením. „Bála som sa, že môj vek môže ovplyvniť dodávku mlieka, ale nemocnica bola fantastická a povzbudila ma odsávačkou mlieka a spočiatku sme tiež používali materské mlieko od darcu," poznamenala Luise. Dodala, že IVF ich stála viac peňazí, ako ich dom, avšak vôbec to neľutuje a ona spolu s manželom sú skutočne šťastní, že majú synčeka. Počas tohto roka, tiež plánujú, aby otehotnela opäť.

 

 

 


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia