Trnava: Od marca sa navýšia poplatky týkajúce sa materských aj umeleckých škôl

Trnava: Od marca sa
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-02-14 18:00:00 |

Pozrite sa, o koľko eur sa v spomínanom meste zvýšia určité poplatky. Týka sa to aj vašich malých ratolestí? Pozrite sa na podrobnejšie informácie.

Trnavskí rodičia budú platiť od marca za dieťa v materskej škole, základnej umeleckej škole, školskom klube a centre voľného času vyššie poplatky. Uzniesli sa na tom poslanci mestského zastupiteľstva na svojom utorkovom zasadnutí.
        Príspevky zohľadňujú infláciu, sú zvýšené v priemere o päť eur. Nové všeobecne záväzné nariadenie umožňuje zároveň nad rámec zákona znížiť poplatok až o polovicu pre rodičov, ktorí o to školské zariadenie požiadajú a predložia doklad, že sú poberateľom dávky v hmotnej núdzi. Cieľom je zapojiť deti z nízkopríjmových rodín do predškolského vzdelávania a mimoškolských aktivít vo vyššej miere.
        Za dieťa v materskej škole sa bude namiesto doterajších 20 eur platiť 25 eur za mesiac. Príspevok v školských kluboch detí v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Trnava určili na 20 eur za mesiac. Navštevovanie krúžkov v centre voľného času vyjde po novom na 10 eur za mesiac, úhrada režijných nákladov na stravovanie v školskej jedálni bude 0,40 eura za odobraté jedlo. Za navštevovanie ZUŠ sa bude platiť 15 eur vo výtvarnom odbore a 20 eur mesačne v hudobnom a dramatickom odbore.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia