Je vdova ale túži si nájsť partnera, ako to urobiť? Radí odborná koučka

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-02-01 08:00:00 |

Samota môže byť niekedy skutočne náročná, najmä ak si ju človek nevybral dobrovoľne. Je možné to však zmeniť, keď človek vie, ako...

Som už päť rokov vdova a kým boli deti ešte malé, ani som absenciu partnera nejako výraznejšie nepociťovala. Skôr som si nevedela predstaviť, že by som svojim deťom priviedla domov cudzieho chlapa. Lenže – deti sú už väčšie, majú svojich kamarátov a svoje záujmy a mne je zrazu doma smutno. Bojím sa ale, že si už partnera nenájdem. Navyše, ani neviem, kde by som ho vôbec našla..

„Som presvedčená, že žiadny človek by nemal byť sám. Zvlášť vtedy, keď mu tá samota začne prekážať,“ hovorí odborná koučka Soňa Faková. „Je možno pravda, že v štyridsiatke sa už partner hľadá ťažšie, než v dvadsiatke, ale nesúvisí to len s rokmi, ale predovšetkým s nárokmi na partnera a na partnerský život. Keď sa totiž zamyslíte nad možnosťami, kde ho stretnúť, máme ich v každom veku prakticky rovnaké. A – nie je pravda, že všetci muži chcú len mladé, štíhle blondíny... potom by museli byť všetky ostatné samy, čo, ako vidíte, nie sú.

Preto považujem za najdôležitejšie, aby ste si pomenovali, akého partnera hľadáte. Či len na trávenie voľného času, alebo aj na každodenný život. Upresnite si, čo od partnerského vzťahu očakávate.

Ak si ujasníte svoje priority, poobzerajte sa, či sa vo vašom okolí nenachádza muž, ktorý by spĺňal vaše predstavy. Nebojte sa prezrieť si aj inzeráty na internete. Ak máte pocit, že rande na slepo nie je celkom vaša parketa, chodievajte viac do spoločnosti, nehanbite sa povedať svojim kamarátom a známym, že si chcete nájsť partnera.

Možno by ste však zoznámenie na inzerát nemali celkom zavrhnúť. Ak na stretnutie pôjdete s tým, že chcete zažiť pekný večer, budete rozhodne uvoľnenejšia, než keď si dáte jediný cieľ – nájsť si rýchlo partnera. A – nezabudnite, že v prírode si vždy vyberá samička medzi samcami.... Ak si partnera budete chcieť nájsť celým srdcom, nielen verbálne, tak ho isto-iste skôr či neskôr stretnete. A – som presvedčená, že skôr...“

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia