Rozviedla som sa, no mám pocit, že si neviem nájsť svoje miesto...

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-01-30 10:56:00 |

Životné zmeny prichádzajú a mnohokrát sa s nimi človek ,,pasuje" ako len vie. Jedna žena priznala, ako sa cíti po rozvode.

Pred piatimi rokmi som sa rozviedla a normálne som sa zase po rokoch manželstva nadýchla. Aj moja dcéra už má svoj život, takže sa konečne môžem venovať svojej práci, svojim záľubám, môžem si zorganizovať čas podľa vlastného rozvrhu. Ale v poslednon čase som čoraz nespokojnejšia, neviem si nájsť miesto. Doma mi je dusno, medzi priateľmi sa nudím a cudzí ľudia vo mne vyvolávajú strach.

„Neviem síce presne, čo bol hlavný dôvod vášho rozvodu, no myslím si, že ste sa v manželstve cítili veľmi obmedzovaná a že ste všetko podriadili len potrebám vášho manžela, prípadne dcéry,“ začína svoju odpoveď odborný kouč Jakub Vertelman. „A po rozvode nastal ďalší extrém. Vrhli ste sa síce do víru života, ale v tom množstve aktivít, ktoré ste si naordinovali, ste sa stratili. Stratili sa vaše skutočné túžby, prestali ste venovať pozornosť svojim pocitom a emóciam. Jednoducho na ne nebol čas.

Myslím si, že práve toto je dôvod, prečo sa neviete nájsť. Ak sa na chvíľočku zastavíte a prestanete mať v rozvrhu len konkrétnu činnosť, začnete samu seba opäť nachádzať. Možno by vám pomohlo sadnúť si pred zrkadlo a možno aj nahlas sa porozprávať sama so sebou tak, ako by ste sa rozprávali so svojou nešťastnou a bezradnou kamarátkou. Otázky určite nebudú pre vás žiadny problém a som presvedčený, že nájdete aj odpovede. Tie vám povedia, čo vo svojej podstate naozaj potrebujete, čo chcete, ako si skutočne predstavujete svoju budúcnosť, predovšetkým by vám mali povedať, čo cítite.

A možno jednou z odpovedí bude, že túžite aj po láske. Nie nejakej všeobecnej, ale po láske reálneho muža. Nevadí, že ho zrejme ešte nepoznáte. Dôležité je, aby ste si poctivo priznali, že ho poznať chcete. Akokoľvek sme sa v láske už ikskrát sklamali, po vášnivej a hlbokej láske nikdy neprestaneme túžiť. Aksi to priznáme, spravili sme prvý krok k tomu, aby sme ju našli."

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia