Školstvo: Pristúpilo sa k dohode na základe ktorej bude advokátska komora spolupracovať s touto fakultou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-01-29 08:00:00 |

Vo sfére vzdelávania uzrela svetlo sveta spolupráca, ktorá sa má zrealizovať medzi Advokátskou komorou a Právnickou fakultou TU. Pozrite sa na bližšie informácie.

Dohodu o spolupráci v oblasti vzdelávania, vedy, výskumu a prípravy absolventov práva na výkon ich budúcich povolaní uzatvorili v Trnave Slovenská advokátska komora (SAK) a Právnická fakulta (PF) Trnavskej univerzity (TU). Zameriava sa na klinické právne vzdelávanie, v rámci ktorého sa pod odborným dohľadom môžu uskutočňovať vybrané právno-aplikačné aktivity, ktoré nie sú právnym poradenstvom. Informoval o tom mediálny odbor SAK.
        Dohodu za PF podpísala dekanka Andrea Olšovská, za SAK predseda Martin Puchalla. SAK má už obdobné dohody uzatvorené s právnickými fakultami v Bratislave aj v Košiciach, táto forma spolupráce sa podľa SAK ukázala ako prínosná pre advokáciu i akademickú sféru. "Tešíme sa na spoluprácu, ktorej cieľom sú nielen konkrétne vzdelávacie aktivity, ale najmä spoločný záujem posilňovať potrebné hodnotové vnímanie práva," povedal predseda SAK.
        PF považuje podľa Olšovskej spoluprácu s partnermi, ktorí reprezentujú právnické profesie, za dôležitú. "Vnímame to ako významný krok prehlbujúci doterajšiu kooperáciu fakulty s členmi a regionálnymi zástupcami SAK. Záujem SAK o právnické vzdelávanie považujeme za prínosný a obohacujúci," dodala.


Foto: gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk
Zdroj: TASR

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia