Stará mama NECHCE postrážiť vnúča, pokiaľ nedostane ZAPLATENÉ, jej dcéra má finančné dlhy

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-01-24 11:16:00 |

Mamička požiadala svoju matku, aby jej postrážila dieťa. Tá od nej chcela zaplatiť za každú hodinu, za to že ho postráži. Nezabudla ani na príplatky. (Aktualizované o11:27)

Mnoho rodičov zrejme hľadá spôsob, ako ušetriť určité financie za opatrovanie ich detičiek. Nie je to samozrejme o tom, žeby im nechceli venovať svoj čas. Avšak, vplyvom rôznych povinností súkromných a pracovných nezostáva toľko času, ako si predstavujú. Mnohokrát je ideálnou cestou práve to, že  požiadajú o pomoc vlastných rodičov.

Jedna mamička, ktorá žije v zahraničí uvažovala rovnako a chcela, aby jej dieťa postrážila vlastná matka. Stretla sa však s niečím, čo sa jej vôbec nepáčilo a o svoju situáciu sa podelila na Reddite, uvádza The Sun. Táto spomínaná 29-ročná mamička zistila, že finančne efektívnejšie pre ňu bude to, keď dieťa dá do jaslí, akoby ho mala strážiť jej mama. K tomuto rozhodnutiu prišlo, keď zistila, že jej mama nechce potrážiť dieťa, avšak spomínaná 29-ročná mamička dodala, že je to kvôli tomu, že jej matka má finančné ťažkosti.

Na spomínanej sociálnej sieti dodala, že jej matka už nie je pracujúca. Jej mama tiež tvrdila, že už sa postarala o svoje vlastné deti a už kvôli veku cíti, že nemá toľko energie na postaranie sa o ďaľšie dieťa. Dodala tiež, že ak som naozaj chcela toto dieťa, možno by som mala premýšľať o tom, že zostanem doma, ako to urobila ona, aby som sa oň postarala," píšu sa slová danej 29-ročnej mamičky na spomínanom onlinovom magazíne.

Následne ešte dodala, že jej partner chodí do práce a teda zrejme by sa o nich spoločne mal postarať. Avšak, na to len zdôraznila myšlienku, že i keď o tejto alternatíve uvažovala, vôbec neprichádza do úvahy. Z dôvodu, že z jedného platu by zrejme nevyžili a to najmä preto, že majú finančný dlh. Zároveň trochu popísala aj ich životnú situáciu ohľadom bytu. Spomenula, že aktuálne žijú v maličkom jednoizbovom bytíku a chcú si našetriť, aby sa mohli presťahovať do väčšieho. Dúfala, že to jej mama pochopí a postaví sa k stráženiu dieťatka inak, avšak nestalo sa tak.

Dodala, že jej mama si chce zaúčtovať 20 dolárov za každú jednu hodinu starostlivosti o svoje vnúčatko. Nezabudla ani na to, aby si vypýtala značné poplatky, ak by trávila starostlivosťou oň nejaký čas naviac. A my jej musíme poskytnúť autosedačku, kočík, fľaše a takmer dvojnásobok všetkého, čo máme doma, aby sme kompenzovali to, že si vezmeme dieťa do svojho domu," vysvetľuje takmer 30-ročná mamička. Dodala, že svojej mame odmieta za toto platiť a zjavne bude výhodnejšie dieťa zapísať do školského zariadenia, ako ho dať postrážiť jej.

Na Reddite sa pod jej príspevkom objavili celkom odlišné komentáre. Jeden komentujúci dodal, že zrejme nebolo vhodné rozhodnutie mať dieťa, keď sa o neho nevedia ani finančne postarať. Iný komentujúci spomenul, že si myslí, že keď jej mama už má 64 rokov, je to už celkom pokročilý vek, a preto je vhodné, aby sa oň starala spomínaná 29-ročná matka. Poradil jej, aby zostala doma, prípadne, aby si zaplatila za starostlivosť oň. Medzi komentármi sa však našli aj opačné názory prezentujúce to, že je absolútne bežné, že požiadala o pomoc svoju vlastnú matku.

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia