Svoje deti núti ,,platiť" za jedlo, internet aj energie, viacerým sa toto vôbec NEPOZDÁVA

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2023-01-11 13:56:00 |

Táto žena sa rozhodla, že naučí svoje malé detské ratolesti finančnej gramotnosti. Jej metóda sa však nepozdáva viacerým ľuďom, pozrite sa, o čo presne ide. (Aktualizované 12.1 o 9:36.)

 Jedna žena sa na svojom TikToku podelila s videom v ktorom potvrdila, že svoje deti naučila, aby jej ,,platili" za všetko, čo od nej dostávajú, uvádza The Sun.co.uk. Nejde však o klasické platné peniaze ale o napodobeninu v podobe papierikov. Detičky jej majú odovzdávať papieriky symbolizujúce peniaze za jedlo, telefóny a iné záležitosti.

Spomínaná mamička - Ashleigh pravidelne zverejňuje videá, v ktorých rozoberá tému rodičovstva a prostredníctvom nich, tak chce inšpirovať iných ľudí. Okrem spomínaných záležitostí sa na zozname za čo majú jej detičky platiť, nachádzajú aj energie. Táto mamička poznamenala, že v prípade, ak jej deti ,,nezaplatia" za internet, tak im úplne obmedzí prístup. Jednoducho prepíše heslo na Wifi a nebudú sa môcť pripojiť. Tvrdí, že niektoré z jej detí sa snažia celú situáciu nejako obísť, ale veľmi sa im to nedarí.

 

Dokonca si mamička vytvorila systém na štýl niečo ako - splátkový kalendár. Určuje si, ktoré platby majú prednosť. Samozrejme, nepristupuje ohľadom ,,platenia" účtov ku všetkým detičkám rovnako. Tie, ktoré nepoužívajú telefón alebo iné záležitosti, tak jednoducho za to neplatia. Svojim deťom dáva platiť účty tak, že ako prvé zaplatí účet najstaršie dieťa, a to ktoré je najmladšie, zaplatí ako posledné. Zároveň dodala, že keď jej deti prvýkrát počuli o tom, že majú ,,platiť", reagovali na túto informáciu odlišne.

Niektoré z nich vyzerali, že sa idú rozplakať, iné boli veľmi prekvapené. Spomínaná mamička priznáva, že to malo určite priaznivý efekt a keby môže, opäť sa rozhodne ich vychovávať ohľadom financií takouto cestou. Dodala, že si všíma, ako jej deti začali uvažovať inak. Priznala, že si viac rozmyslia na čo ,,papieriky" minú.

Dodala, že si tento spôsob vzdelávania skutočne pochvaľuje, vníma to ako fajn cestu, ako naučiť detičky finančnej gramotnosti. Pod videom sa však objavili rôzne komentáre. Jedna komentujúca  poznamenala, že má z toho obavy, keďže deti tejto mamičky, sú ešte maličké. Zdá sa jej, že takýmto spôsobom len deti trestá a nemajú v podstate na výber. Iný komentujúci dodal, že nie je na tom nič zlé, ak deti učí, ako to v živote chodí. Avšak, zrejme by spomínaná mamička nemala zabudnúť na to, že sú to stále deti a v ich veku takéto povinnosti by ešte nemali mať. ,,Úprimne povedané, začali len pred niekoľkými mesiacmi a je to zábavný a bez nátlakový spôsob, ako dostať nápady na správu peňazí do svojich myslí, kým sú ešte mladí," dodala Ashleigh.

 

 „

 

 


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia