NAJLEPŠIA komunikačná metóda? Svoju jednomesačnú dcéru naučila posunkovú reč

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-12-26 19:00:00 |

Táto mamička našla spôsob, ako si uľahčiť komunikáciu s jej malou dcérkou. Naučila ju posunkovú reč, vďaka ktorej vždy odhadne, čo jej dieťa práve potrebuje.

Žena menom Namwila, ktorá žije v zahraničí zverejnila ne jej TikToku video, v ktorom spomína, ako dokázala naučiť svoje malé dieťatko posunkovú reč. Jej dievčatko malo vtedy približne len jeden mesiac, keď ju posunkovú reč začala učiť, uvádza TheSun. Rozhodla sa, že takýmto spôsobom chce prostredníctvom videa ukázať aj iným rodičom, ako taktiež môžu ich dieťatko priučiť posunkovej reči. Táto spomínaná mamička to považuje za vhodný spôsob, akým deti môžu vyjadriť to, čo chcú. Teda, aké majú potreby, keďže v takomto veku ešte nevedia rozprávať.

Namwila zverejnila ,,frázy", gestá, ktoré sú pre deti v rámci používania posunkovej reči nápomocné k tomu, aby sa dokázali s rodičmi dohovoriť. Dieťatko ich môže použiť v každodennom živote a v bežných situáciách. Napríklad vtedy, keď chce dostať viac mlieka, prípadne, keď je jednoducho hladné.

@lifeofnamz Replying to @Mae Here’s a video on 10 signs you can teach your baby to communicate with you physically (before possibly being able to communicate verbally). Sign language is such an amazing form of communication, and especially for babies who struggle to communicate, sign language can give them the tools to tell you what they need! ❤️🤘🏾 #babysign #babysignlanguage #signlanguage #MomsofTikTok #motherhood #momlife #toddlersoftiktok #parenting #parentingtips #newborntips #firsttimemom #thingsiwishiknew #foryoupage #viral ♬ How`s Your Day - aAp Vision

Takýmto spôsobom môže byť pre deti nenáročné vyjadriť čo chcú. Tak, aby to rodič pochopil. Namwila spomenula, že hoci posunkovú reč začala učiť dcérku už v skorom veku, nič nepokazíte ani v prípade, keď svoje dieťatko začnete učiť vtedy, keď bude mať v rozmedzí od štyroch do šiestich mesiacov. „Nepoužili sme všetky znaky, ktoré sa vám chystám ukázať, ale mám pocit, že sú to naozaj kľúčové znaky, ak chcete začleniť posunkovú reč. A tiež sa dajú veľmi ľahko naučiť,"  poznamenala Namwila vo videu na TikToku, ako uvádza TheSun.

V prípade, že sa dieťatko dožaduje mlieka, tak by malo ukázať zovretú päsť smerom k sebe a následne von. Ak je hladné, tak hlavným ukazovateľom, teda gestom by v rámci posunkovej reči od Namwile malo byť to, že si dieťatko zovrie prsty do tzv. pazúra a máva ním pred jeho ústami. Spomínaná mamička podotkla, že ak jej dcérka si prosí ešte viac jedla, rovnako si zo svojich rúk urobí  pouzatvorený pazúr, avšak nielen jednou rukou ale oboma. Následne nimi máva pred ústami.

Ďalšími možnými ukazovateľmi v rámci posunkovej reči môže byť aj spomenutie matky a otca. Keď dieťatko chce ,,hovoriť" o nej alebo poukázať na mamu, tak si priloží svoj palec k brade. V prípade, že ide o otecka, priloží si palec na čelo. Video, v ktorom táto mamička rozpráva o posunkovej reči svojej dcérky si pozrelo už viacero ľudí. Namwila však podotkla, že sa netreba obávať, ak by sa dieťatko posunkovú reč, tak skoro nenaučilo. Odkedy sa začne učiť, môžu sa výsledky dostaviť až do jedného roka.

 

 

 


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia