Detská dietologička poradila, ako deťom zlepšiť stravovacie návyky

Detská dietologička poradila, ako
Ilustračné foto Zdroj: gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2022-12-09 19:00:00 |

Mamička - Min pôsobí ako detská dietologička a na jej TikToku pravidelne uverejňuje videá ohľadom stravovania sa detí. Usiluje sa aj iným rodičom poradiť, ako môžu deťom pomôcť zlepšiť stravovacie návyky.

Min je mamičkou dvoch detičiek. Prostredníctvom videí sa snaží prinášať rady a rôzne zaujímavosti z oblasti stravovania sa malých ratolestí.

Táto mamička nedávno zverejnila ďalšie video na TikToku. V ňom prináša niekoľko rád, ktoré môžu byť nápomocné pre zdravší životný štýl. Zároveň upozornila na niekoľko zaujímavostí a poskytla informácie o tom, čo dokáže detičkám pomôcť lepšie jesť a vytvoriť si tak väčší záujem o zdravšie stravovanie. Zároveň však poukázala na to, ako pristupovať k tomu, aby ste dieťatko nakŕmili správnym spôsobom.

Vo videu poznamenala, že keď dieťa odmieta jesť je potrebné sa sústrediť na to, aby ste ho do toho netlačili. Poukazuje na to, že efektívnejšou cestou je povedať malej detskej ratolesti to, že aj zje to, čo mu rodičia prichystali, tak im to urobí radosť. Ďalej je podľa Min vhodné, aby ste ako rodičia neboli veľmi zameraní na deti ohľadom toho, že ich budete pozorovať, či všetko čo ste im položili na tanier aj zjedli. Min poukazuje na to, že je dobré, keď si spolu s deťmi urobíte z toho hru.

Poznamenala, že je lepšie, keď k tomu pristupujete hravou a zábavnou formou. Možno práve poztívnejší prístup pomôže k tomu, aby si našli aj cestu k zdravšiemu jedlu. Keďže detičky sú vo všeobecnosti známe tým, že nemajú veľmi pozitívny vzťah k niektorým druhom zelenin. Napríklad, mnoho detí neobľubuje potraviny, akým je brokolica, špenát a podobe. Min poznamenala, že prístupom hravou formou môžu byť rodičia aj priaznivo prekvapení na reakciu detí.

@mjandhungryman

Hi! I’m Min, a pediatric dietitian and a mom of 2, and here’s may # 1 for helping your child to eat better and develop a healthy relationship with food. #pickyeaters #pickyeating #pickytoddler #kidshealth #kidsfood #toddlers #toddlerfood #familytime #feedingkids #healthykids #parentingtips #positiveparenting

♬ Oh No - Kreepa


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia