RUSKÝ ÚTOK na Ukrajinu: Zabili dieťa, ktoré nemalo ani rodný list

RUSKÝ ÚTOK na Ukrajinu:
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-11-30 16:45:00 |

Len pár dní po tom, čo sa dieťatko narodilo, prišlo aj o život. Môže za to ruský útok na Ukrajinu.

V dôsledku útoku zo strany Rusov, došlo k tomu, že počas minulého týždňa zomrelo dvojdňové bábätko v pôrodnici na Ukrajine, uvádza Dailymail.co.uk. Podľa informácií išlo o chlapca. Dieťatko - Serhii Podlianov sa tak stalo najmladším človekom, ktorý v priebehu tejto vojny zomrel. V tejto súvislosti sa Ukrajine podarilo ruskú jednotku zničiť. Okrem smrti bábätka, utrpela kvôli ruskému útoku zranenie aj matka mŕveho chlapčeka. 

Táto tragická udalosť sa odohrala v meste Vilniansk. Rusi zasiahli pôrodnicu minulý týždeň. Stalo sa to cca o 02:00 hod.  Zranenou matkou mŕtveho chlapca bola Mária Kamianetská. Tá však nebola jediným  človekom, ktorý prišiel vplyvom ruského útoku k úrazu. Počas útoku utrpel zranenie aj lekár. Avšak, podarilo sa ho z trosiek budovy dostať za pomoci záchranárov.

Chlapcovi bola zorganizovaná bohoslužba, na ktorú prišlo 15 ľudí. Jedným z nich bola aj chlapcova matka Mária, ktorá taktiež žialila. Dieťatko zomrelo, keď na neho padlo murivo zo steny a jeho ťarchou neprežilo. Chlapcovi ešte nestihli dať ani len rodný list. K tomuto útoku sa vyjadril aj Volodymyr Zelenskyj, ktorý pôsobí ako prezident na Ukrajine. Na sociálnej sieti poznamenal, že Rusko na územie Ukrajiny nesie „teror a vraždy“.

Keď vojna medzi Ukrajinou a Ruskom ešte len začínala, došlo 9.marca k tomu, že ruské letectvo zaútočilo a  následne sa mu podarilo zbombardovať Mariupolskú pôrodnicu č. 3 - komplex. Pri tomto útoku prišlo o život viacero ľudí a taktiež bolo mnoho ľudí zranených. Vyjadrenie Moskvy sa nieslo v znení, že štrajk a útok bol „zinscenovaný“. Hoci, existovalo viacero dôkazov, že nešlo o zinscenovanie.

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia