Biele Vianoce: Mama ukázala, ako deťom vyrobiť falošný ,,sneh"

Biele Vianoce: Mama ukázala,
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-11-30 15:10:00 |

Pamätáte si na obdobie, kedy ste sa ešte ako detičky tešili z plných kopcov snehu? Teraz môžete potešiť svoje deti tým, že im na hranie vyrobíte toto.

Vianočné obdobie je čoskoro tu. Mnoho rodín už začína s vianočnými prípravami. Okrem darčekov, milovaných príbuzných, rozprávok, často k Vianociam patrí aj sneh. Vplyvom globálneho otepľovania, už zrejme v niektorých obciach, ľudia nezažijú vianočné sviatky plné snehu. Tak, ako tomu bolo kedysi.

Táto mamička - Gina sa na jej TikToku vyjadrila, že jej detičkám pripraví biele Vianoce, uvádza The Sun. Ukázala návod, ako malým ratolestiam môžete vyrobiť „sneh" aj vy. Je to mäkké a mäkkučké. Splesnivie ako sneh, ktorý môžete postaviť, a potom sa rozpadne, aby ste ho mohli naberať,“ poznamenala Gina v súvislosti s prípravou bielej hmoty, ktorá je podobná snehu. Podotkla, že ide o skutočne nenáročnú prípravu, ktorú zvládne takmer každý. 

Pre prípravu tohto receptu budete potrebovať tri šálky sódy bikarbóny a taktiež si zoberte jednu šálku, do ktorej nalejete kondicionér na vlasy. Následne to spolu všetko dobre pomiešajte a vznikne z tohto požadovaná biela hmota.

V prípade, že to chcete ešte vylepšiť, Gina odporučila, aby ste skúsili urobiť nasledovnú vec. Podľa nej je vhodné túto zmes ulož na 30 minút priamo do mrazničky, prípadne do chladničky. Chladom môže zmes pripomínať spomínaný sneh.

Zároveň poznamenala, že hmotu je možné na hranie opätovne použiť. Táto mamička zároveň poznamenala, že keď začne vysychať, pridajte ešte trochu kondicionéru.“ Pod jej videom na TikToku sa objavilo viacero pozitívnych komentárov. Niektorí poznamenali, že určite to pôjdu vyskúšať.

Okrem priaznivých komentárov sa pod videom objavili aj negatívne. Jedna žena v komentároch podotkla, že je však nutné si dávať pozor, pretože ju z toho svrbeli ruky a mala ich červené. Iný komentujúci poznamenal, aby to ľudia neskúšali, pretože by to mohlo spôsobiť možné chemické popáleniny. Zdá sa, že na každého to môže zafungovať inak. Zatiaľ čo niektorí ľudia nemali žiadnu reakciu a mohli sa s detičkami tešiť z takejto bielej hmoty, iným to spôsobilo poranenie.

 

 

 

 

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia