Kate Middleton chce zmeniť, že tento svet detičky vraj málo ochraňuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-11-29 20:00:00 |

Pekná budúcnosť detí často stojí na dobrých rozhodnutiach. Nielen rodičov, ale aj spoločnosti. Kate Middleton sa dlhoročne sústreďuje na pomoc deťom, aby mali lepšiu budúcnosť. (Aktualizované 11.5.2023 o 11:40)

Kate Middleton poznamenala, že nevidí dostatočný progres v rámci súčasnej situácie ohľadom  terajšej a budúcej generácie detí, uvádza Dailymail.co.uk. Povedala, že to však chce zmeniť a jej cieľom bude urobiť čo môže, aby sa situácia zlepšila. Svojou pomocou v rámci pozície, ktorú má, chce pomôcť britskej mládeži, aby sa mala v budúcnosti lepšie. To, čo slúbila chce aj dodržať, takže  už podniká potrebné kroky.

„Existujú fantastické príklady toho, čo sa dá dosiahnuť, keď rozpoznáme jedinečný potenciál raného detstva a vytvoríme okolo dieťaťa bezpečný a láskyplný svet. Nerobí sa však dosť. Preto som odhodlaný pokračovať v objasňovaní tejto otázky a urobiť všetko, čo je v mojich silách, aby som zabezpečil oveľa väčšie zameranie sa na tých prvých pár kľúčových rokov pre najmladších členov našej spoločnosti – sú predsa našou budúcnosťou.“  poznamenala Kate pre Pre The Daily Telegraph. Zároveň podotkla, že keď jej ešte patril spomínaný predošlý titul - vojovodkyne z Cambridge, sa podujala prísť na viacero kampaní, ktoré sa zaoberali rastom povedomia o významnosti raného detstva. 

Kate poznamenala, že v súčasnosti ako spoločnosť čelíme mnohým nástrahám života. Napríklad ide o bezdomovectvo, terorizmus, rovnako aj závislosť a ďalšie veci a to môže mať za následok aj psychické problémy. Preto je potrebné, už teraz sa zamerať na prevenciu a urobiť čo sa len dá, aby deti boli dobre vychované. Na základe nového výskumu London School of Economics je zrejmé, že súčasné existujúce spoločenské ťažkosti týkajúce sa fyzického aj duševného zdravia, budú stáť značnú časť peňazí. Z dôvodu, že sa im pravdepodobne dalo v minulosti ešte v detstve predísť. V súčasnosti už získali značnú váhu, a preto sa odhaduje, žeby ich riešenie mohlo aktuálne stáť cca 19,4 miliardy dolárov).

K tejto situácii sa vyjadrila aj samotná výkonná riaditeľka Kráľovskej nadácie menom Amanda Berry. Povedala, že Kate naozaj obľubuje spoločenskú pomoc v oblasti riešenia problémov a situácie detí. „Chce zabezpečiť, aby ľudia chápali dôležitosť prvých piatich rokov života dieťaťa a obrovský vplyv ranného detstva na formovanie zvyšku nášho života,  to aj naďalej bude hlavným zameraním práce kráľovskej výsosti.“ 

Kate poznamenala, že za obdobie posledných 10-tich rokov, počas ktorých komunikovala s množstvom odborníkov, prišla na túto záležitosť. Podotkla, že keď ľudia majú záujem tvoriť lepší život pre budúcu generáciu detí,  je potrebné sa zamerať na prvých päť rokov v živote. Z dôvodu, že práve toto obdobie je tým, ktoré následne najviac formuje náš život. Kate taktiež sústreďuje svoju pozornosť na skúmanie problémov, s ktorými sa stretávajú charitatívne organizácie. Ide o tie, s ktorými v rámci riešení spolupracuje.

.                                                  

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia