Viete, ako si vyrobiť krásne adventné kalendáre pre detičky?

Viete, ako si vyrobiť
gettyimages.com
Zdroj: gettyimages.com
2022-11-28 15:29:00 |

Prvú adventnú nedeľu máme za sebou. Advent je obdobie, kedy si pripomíname príchod Ježiša Krista. Čakanie na Štedrý deň, si môžete spríjemniť aj adventným kalendárom.

Mnohí z nás si preto v rámci vianočných príprav najprv prichystajú adventný veniec, a až následne sa pustia do vianočných príprav, napríklad v podobe kupovania darčekov.

Keďže sa už zrejme ladíte na vianočnú atmosféru a očakávate príchod ďalšej adventnej nedele, skúste sa zamyslieť aj nad výrobou adventného kalendára. Nemusíte ho kupovať v obchode. Ušetriť financie môžete výrobou vlastného advetného kalendára. Zapojte do týchto príprav aj detičky.

Pozrite sa na niekoľko zajímavých nápadov, ako si môžete vyrobiť vkusné a zároveň kreatívne adventné kalendáre, uvádza  vo videu Craft Factory. Detičky sa určite potešia kreatívnej tvorbe, ktorá ich môže ešte viac priviesť k tomu, aby sa tešili na Vianoce. 

Perníkový adventný kalendár

Jeho príprava spočíva v napečení medovníkov, ktoré dozdobíte, tak ako sa vám páči. Urobte ten istý počet medovníkov od 1. decembra až do začiatku Štedrého dňa. Nezabudnite do medovníkov urobiť dierku, aby ste cez ňu mohli prevliecť špagát. Na každý jeden medovníček nakreslite farbivom určeným na pečenie číslo, ktoré bude symbolizovať jeden deň. Takýto sladký adventný kalendár si následne môžete povešať aj na vianočný stromček a každý deň následne jeden perník môžete zjesť.

Keďže na Štedrý deň tam ostane už len jeden, môžete sa pustiť do zdobenia vianočného stromčeka skutočnými nejedlými vianočnými ozdobami. Vďaka tomu si spolu s detičkami vychutnáte blížiace sa čaro Vianoc aj zdobenie vianočného stromčeka.

Škatuľkový adventný kalendár

Vyrobte si z tvrdého papiera prípadne z kartónu malé škatuľky, ktoré následne oblepíte ozdobným papierom. Upevnite špendlíkom, prípadne niečím iným, aby sa skatuľka nerozpadla. Na každú z nich nakreslite alebo nalepíte číslo a následne do škatuľky môžete uložiť drobnú sladkosť. Ďalej môžete škatuľky na seba poukladať a prilepiť páskou do tvaru vianočného stromčeka. Prípadne ešte každú škatuľku uviažte mašličkou, aby vyzerala ako darček. 

Téglikový adventný kalendár

Zoberte si napríklad tégliky od yogurtov a polepte ich ozdobným papierom. Následne prepichnite, nech z tadiaľ môžete vyberať drobroty, ktoré tam uložíte. No, ešte predtým nezabudnite doň uložiť sladkosti. Tieto tékliky môžete polepiť na advetnný veniec a následne tak dozdobiť aj ten. Samozrejme, nezabudnite na tégliky nalepiť čísla.

Špagátový adventný kalendár

Zoberte si vidličku a obmotajte okolo nej špagát a vrstvite ho okolo vidličky.  Následne špagát na koncoch zauzlite a  guľu špagátu z vidličky vytiahnite. Urobte takýchto guliek viac a poukladajte ich do kruhu, akoby ste z nich chceli urobiť veniec. Následne naň na vrch priložte a prilepte, napríklad drevenú alebo kovovú kruhovú konštrukciu, ktorá bude celý tento obvod držať.Takýto venček následne dozdobte podľa uváženia a neváhajte tam pridať aj sladké pochúťky. 

V prípade, žeby ste sa radi inšpirovali aj ďalšimi kreatívnymi nápadmi, nájdete ich napríklad v tomto videu.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia