Ušetrite pri vianočných výdavkoch: vyrobte si takéto parádne ozdoby

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-11-23 08:00:00 |

Kupovanie vianočných darčekov je mnohokrát drahá záležitosť. Pomôžte si tak, že financie neminiete na nové vianočné ozdoby. Vyrobte si ich doma. (Aktualizované 24.2 o 8:37)

Vianoce sú charakteristické obdarovávaním svojich blízkych darčekmi a trávením drahocenného času s milovanými ľuďmi. Avšak, každý rok sa pred mnohými - poväčšine gazdinami a ženami v domácnosti naskytá otázka, ako tento rok vyzdobiť vianočný stromček, aby bol čo najkrajší. Nemusíte však každý rok kupovať nové vianočné ozdoby. Stačí, že si zabezpečíte vlastnoručne vyrobené vianočné ozdoby.

Okrem toho, že sú ekonomicky úspornejšie, môžete do ich výroby zapojiť aj detičky. Nebudú tak tráviť čas pred počítačom a možno sa naučia aj niečo, čo ich zaujme natoľko, že si vyrobia vianočné ozdoby aj pre stromček v škole. Neviete, ako na to? Stačí mať trochu času a chuti. Pozrite sa na tento jendoduchý postup od influencerky Martiny Ďurinovej.

V prípade vlastnoručne vyrobených vianočných ozdôb budete potrebovať: 

  • Farby
  • Lepidlo
  • Špagát/y
  • Farebný a tvrdý papier
  • Nožnice
  • Drievka ako podklad na výrobu ozdôb
  • Štetce (tenké, hrubé)
  • Fixky
  • Malé dekorácie na dozdobenie (stužky, trblietky, prírodné materiály ako šišky či ihličie a pod.) 

Prvý krok začína tým, že si zoberiete hrubý štetec. Z dôvodu, aby ste ušetrili čas farbením drievka, podkladu. Najskôr je však podstatné si rozmyslieť či idete vyrábať ozdoby v štýle vianočnej gule alebo to budú zvieratká, prípadne iné záležitosti.

Postupujete tak, že nafarbíte plochu drievka farbami. Nezáleží na tom, či si zvolíte jednu farbu alebo ich budete mixovať. Kreativita je v tomto prípade na vás. Po namaľovanej ploche môžete následne pristúpiť k zmene štetca. Zoberte si tenší štetec a ním nakreslite línie, aby boli presnejšie. V prípade, že idete kresliť tvár zvieratka, teda oči, ústa, nos a podobne, môžete si na pomoc zobrať fixku, vďaka čomu zrejme budú zvieratká vyzerať milšie a rozkošnejšie. Nezabudnite im dotvoriť aj ušká. Urobíte to tak, že si na tvrdý farebný papier namaľujete obrys ušiek a následne ich z tvrdého papieru vystrihnete a prilepíte k tváričke zvieratka. 

V prípade, že ste sa rozhodli tvoriť ozdoby v štýle snehových vločiek, nezabudnite sa vyhrať s detailami. Môžete si zvoliť jednoduchšie vzory alebo aj zložitejšie. V prípade zvieratiek aj vločiek je výhoda, ak ich urobíte viac a rôznorodých, aby pekne farebne vynikli na stromčeku. Avšak, ak dávate prednosť jednoduchosti a jednoduchému zocelenému štýlu, vsaďte na rovnaké farby. Tieto ručne vyrobené ozdoby môžete taktiež doplniť aj inými ozdobami, akými sú trblietky, stužky a iné takéto zaujímavé záležitosti.  

Hoci Vianoce už máme za sebou, pomaly ale isto bude potrebné si chystať ozdoby na Veľkú noc. Prajeme vám veľa pozitívnej inšpirácie.


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia