Idete na vianočné nákupy? Takto si ich môžete vychutnať bez stresu

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-11-21 19:00:00 |

Niektorí ľudia nemajú v láske Vianoce práve kvôli tomu, čo tomu predchádza. Preplnené obchody či časový zhon a finančný nátlak môžu spôsobovať značný stres. Toto vám pomôže.

Nenechajte si pokaziť vianočnú atmosféru týmito okolnosťami. Existuje niekoľko vecí, ktoré môžu dopomôcť k tomu, aby ste si vychutnali nielen Vianoce, ale aj čas predtým. Inšpirujte sa nasledovnými „trikmi". 

Nepodceňujte silu plánovania

Veríme, že všetko stihnete včas pripraviť na Vianoce ako je potrebné. No s dobrým plánom a časovovou rezervou to môže ísť ešte lepšie. Možno sa posumejete nad tým, keď partnera pošlete do obchodu  a z piatich vecí vám volá, lebo tri z nich zabudol... Avšak, o tom to je. Učiť sa na chybách a poučiť sa. Možno, ste už dávno v štádiu, že si nosíte napísaný zoznam potrebných vecí na papieri.

Prípadne  zoznam vecí, ktoré je nutné kúpiť máte v mobile. Avšak, čas ušetríte tým, že urobíte jeden dva veľké nákupy potravín a darčekov. Nechoďte zbytočne viackrát do obchodu, pretože sa môže zísť toto a toto.

Hovorí sa, že najviac ušetríte, ak nepôjdete nakupovať hladný. Lebo vtedy by ste pravdepodobne kúpili aj niečo, čo nechcete. Porozhiadnite sa po veciach, ktoré s nenachádzajú v úrovni vašich očí alebo rovno pred vami. Mnoho supermarketov má zaužívanú taktitku, umiestňovať drahší tovar rovno tak, aby ste ho videli, aby ste ho mali ihneď pred očami. Lacnejšie potraviny nájdete mnohokrát nižšie v regáloch. Nechajte si na takéto aktivity aj nejakú tú časovú rezervu.

Spojte nakupovanie s výletom

Robte si pri nakupovaní prestávky. Zájdite si posedieť na kávičku alebo pozrieť výber kníh do kníhkupectva. Dôležitý je predsa aj prítomný okamih. Možno si hovoríte, že najradšej by ste chceli mať všetko rýchlo z krku. No dá sa spojiť príjemné s užitočným.

Pamätáte si ako často prichádza k situácii, že si na niečo čo ste zabudli, spomeniete až doma? Tomu, že ste niečo zabudli, môžete predísť práve vďaka takýmto prestávkam medzi nakupovaním. V prípade, že sa vraciate naspäť z nákupov, zastavte sa napríklad na vianočných trhoch a doprajte si výhľad na vianočnú výzdobu. Je pravdepoodbné, že práve toto vám spolu s detičkami umožní naladiť sa na vianočnú atmosféru.

Ušetrite financie na vianočné darčeky

Mnoho pekných dračekov sa dá zohnať aj prostredníctvom bazárov. Hoci, veľa z nich je už použitých nájdu sa aj také, ktoré niekto niekomu daroval, tak to chcú predať ďalej. Poriadne sa porozhliadajte aj po takýchto online bazároch, prípadne zľavových portáloch. Možno natrafíte na niečo, čo sa vám skutočne bude pozdávať.

Ďalšou možnosťou je kúpa zážitku, v podobe rôznych pobytov. Mnohokrát sú na zážitkových portáloch aj sezónne zľavy. Ďalšou možnosťou je zapojiť sa do súťaží, prípadne predať staré veci a za vyzbierané peniažky kúpiť nové. V prípade, že ste sa napríklad rozhodli kúpiť deťom domáce zvieratko, poobzerajte sa po útulkoch. Často sú tam zvieratká, ktoré vedia dať veľa lásky bez toho, aby ste kvôli nim museli minúť mnoho peňazí.

Zaspievajte si

Nezáleží na tom, že nemáte nadanie na spev. Skúste si pustiť vianočné pesničky a popritom si pospevovať. Vymyslite napríklad aj zaujímavú hru pre detičky. Povedzte im, aby po ceste na nákup nazbierali kúsky z prírody, z ktorých si následne urobia vianočné dekorácie. Napríklad ihličie, šišky, kúsky halúzok, lístie a podobe. Takáto aktivita ich nachvíľočku zabaví a zároveň budú mať ,,misiu" na ktorú sa budú tešiť. Až následne im Ježičko počas dňa D, donesie darčeky.

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia