Video: učiteľ správaním pobúril mnohých, žiakovi do úst napchal toto

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-11-16 15:30:00 |

Zdá sa, že tento učiteľ urobil niečo, čo sa nepozdávalo viacerým ľuďom. Pozrite sa, ako okomentovala tento incident riaditeľka školy, v ktorej sa situácia odohrala.

Nedávno sa na sociálnych sieťach objavilo video, v ktorom je zobrazené netaktné, až hrubé správanie učiteľa k žiakovi. Video na Facebook zdieľaľ facebookový profil Štěkánka the Učitelka. Video sem bolo zaslané prostredníctvom správ, do Instagramu. Na ňom je ukázané, ako učitel vopchal niečo žiakovi do úst, pričom mu drží vlasy, aby sa nehýbal. Riadiľka SŠ Educhem - Helena Kripnerová sa v rozhovore pre Seznamzprávy.cz vyjadrila, že to, čo učiteľ vložil žiakovi do úsť bola čistá a poskladaná handra.

 

Tak tohle je podle ředitelky "vtip" a "nejde o nic závažného"? Učitele nemůže propustit, protože "nemá lidi"? Co by...

Posted by Líný učitel on Sunday, November 13, 2022

Riaditeľka v spomínanom rozhovore k tejto situácii poznamenala, že si myslí, že išlo o vtip zo strany učiteľa. Zároveň dodala, že to podľa nej nebolo veľmi vhodné a učitel prekročil určité hranice. Preto za to čo urobil, dostal aj náležitý trest. Taktiež podotkla, že výpoveď tomuto učiteľovi nedala. Je to preto, že učiteľov potrebujú. Poznamenala, že hoci učiteľ stále vykonáva svoje povolanie v danej škole, už neučí v triede v ktorej sa daná situácia prihodila.

„Nerobím si ilúzie, že by výuka na inej štátnej škole prebiehala výrazne civilizovanejšie než na videu. Šikana detí učiteľmi je norma, ku ktorej nám iba chýbajú videá. Štátne školstvo je zlo," poznamenal jeden komentujúci na prezdieľanom videu nachádzajúcom sa na facebookom profile Liný učitel. Na toto mu jedna komentujúca odpovedala v znení: „no, presne ste to vystihol. Dosť učiteľov nevie, čo je náplňou ich povolania. Majú pocit, že majú vychovávať, a pritom maju len poskytnúť prístup k informáciám a zdeliť ich úmerne veku žiaka." Ďalšia komentujúca sa pozastavovala nad vyjadrením samotnej riaditeľky školy. Podľa slov komentujúcej, by sa riaditeľka mala podujať na potrebné kroky, na základe ktorých podnikne dôsledky. Avšak, taktiež dodala, že podľa nej je vhodné, ak by sa riaditeľka vzdala svojej funkcie. „Zajímalo by ma, čo sa tam ešte deje, keď sa toto bagatelizuje ako vtip s čistou handrou," dodala komentujúca v komentároch pod videom na tomto facebookovom profile.

Na facebookom profile Liný učitel sa vyjadrila aj žena, ktorá pôsobí pod spomínaným facebookovým profilom Štěkánka the Učitelka„Z tej školy mi napísalo už viac ako 30 ľudí. Okrem tohoto incidentu sa tam dejú i ďalšie veci a nielen s týmto učiteľom. Fascinujúce sú tiež bez pochyby fanatické komentáre niektorých študentov a ľudí blízkych škole, ktoré učitelia a školu obhajujú. Chodia mi od nich vyhrážky do správ," poznamenala. Zároveň dodala, že o tom urobila aj video. Zdá sa, že konanie učiteľa sa nepozdávalo mnohým ľudom, čo potvrdzujú aj samotné komentáre. 

 

 

 

 

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia