Vianočné darčeky za málo peňazí? Týmto detičky môžu potešiť blízkych

Vianočné darčeky za málo
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-11-14 20:00:00 |

Vianočné obdobie je čoskoro tu a s ním aj zhon za peknými darčekmi, ktoré zároveň priveľmi nezaťažia peňaženku. Skúste dať detičkám takúto úlohu...

I keď, zrejme blízkych veľmi nepotešíte ručne vyrábanými darčekmi, detičkám to pravdepodobne ešte prejde. Veď, ktorá stará mama by sa nepotešila milému darčeku zo srdiečka od jej vnuka alebo vnučky? Hoci ich výroba trvá dlhší čas, ako v prípade, že len prídete do obchodu a kúpite si hotový tovar, určite to starí rodičia ocenia. Najmä, keď je to od detičiek, ktoré im k tomu ručne pridajú venovanie, prípadne kresbu, ktorú deti namaľovali z lásky.

Zároveň máte hneď kreatívnu aktivitu pre malé ratolesti. Takto ušetríte niekoľko peňazí navyše a zároveň máte pre deti vymyslenú činnosť, ako ich zabavíte čo najdlhšie. Možno, sa im to zapáči natoľko, že vyrobené darčeky pripravia aj pre ostatných členov rodiny. Nielen na Vianoce, ale aj na narodeniny, meniny či pre iné sviatky. Ako na to? Prichystajte pomôcky podľa toho, čo sa detičky rozhodnúť vyrábať.

Môže to byť fotorámik, fotoalbum. Začnime tým jednoduchším. Pripravíte si tvrdý papier a kartón. Z kartónu si vystrihnete obdĺžnik, podľa toho, aký veľký fotorámik chcete mať. Z kartónu následne vystrihnete držiak, ktorý prilepíte k obdĺžniku, tak, aby fotku udržal. Necháte to zaschnúť a následne povystrihujete rôzne tvary z farebného papiera, ktoré prilepíte na vyrobený držiak. Prípadne, môžete držiak najskôr obaliť farebným papierom, aby ste mali jednoliate pozadie.

Následne, na vystrihnuté tvary môžete prilepiť vatu, trblietavé gorálky, prípadne iné ozdoby, ktoré by rámček dozdobili. Vyrobený stojan môžete následne orámčekovať, aby rodinná fotografia krajšie vynikla. Urobíte to tak, že na plochu obdĺžnika prilepíte fotografiu. A okolo nej, po stranách oblepíte kúsky farebného kartónu, prípadne ho nafarbíme temperovými farbami, aby vynikol. Následne môžete na druhú stranu namaľovať srdiečko alebo napísať láskyplný odkaz.

V prípade, že sa s dieťaťom rozhodnete spoločne vytvoriť fotoalbum či fotoknihu, budete zrejme potrebovať viac času. Avšak, ani to nie je nemožné. Pri fotoalbume je vhodné si zaobstarať tvrdý kartón, z ktorého vytvoríte pevný podklad. Následne si pripravíte kúsky nastrihaného celofánu, ktorý zlepíte dokopy tak, aby sa tam dala vložiť fotografia. Takéto kúsky prilepíte na podklad. Následne môžete dozdobiť podľa uváženia a pridať láskyplný odkaz.

 

Ďalším darčekom môže byť ručne vyrobený obraz. Pripravte si drevený podklad, na ktorý nalepíte rámček. Je na vás, či ho chcete vyrobiť z dreva, alebo si dopomôžete tým, že ho napríklad oblepíte nejakou imitáciou dreva, prípadne materiálom z plastu, ktorý obalíte do pekného podkladu. Na drevený podklad, ktorý bude tvoriť dno obrazu, prilepíte penovú hmotu, do ktorej je možné zapichnúť drievka, či rôzne predmety. Ako napríklad kúsok vetvičiek, mach, sušené ovocie, malé šišky, atď.

Týmto spôsobom si kúsok prírody „zoberiete“ aj domov. V prípade, že má vaše dieťa rado maľovanie, skúste mu ponúknuť, nech namaľuje kvetináč. Stačí, ak máte doma starý kvetináč, ktorý už nebudete potrebovať a rozhodli ste sa, že ho darujete ďalej. Nechajte, nech dieťa prejaví svoju kreativitu. Môže ho natrieť jednou farbou alebo naň namaľuje pekné ornamenty, či ho ozdobí vianočnými ozdôbkami.

Ak zvažujete návštevu u rodinných blízkych ešte počas Mikuláša, nechajte, nech dieťatko pripraví takýto balíček. Alebo, aspoň, nech sa o jeho výzdobu pokúsi. Napríklad, môže dozdobiť vrecúško tak, že naň prilepí vyrobeného Mikuláša. Ako? Vyrobí si ho napríklad z tvrdého papiera, namaľuje, vatou urobí vlasy a bradu. Následne dokreslí tvár a pripevní ho na vrecúško pomocou špendlíkov a zicheriek.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia