Môj nevlastný syn kradne veci. Čo s tým? Radí odborný kouč

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-11-10 09:00:00 |

Najprv to boli drobnosti, no následne išlo aj o väčšie sumy peňazí. Táto žena vedela, že nie je správne mlčať, no nechcela si ani pohnevať partnera...Čo robiť v takomto prípade?

 

Už keď som spoznala Filipa, vedela som, že vzťah s ním nebude jednoduchý. Filip má totiž z prvého manželstva 14-ročného syna a priznal, že Oliverova výchova nie je jednoduchá. Že ťažko znáša ich rozvod, je vzdorovitý, neposlúcha, odvráva, túla sa... A že si s ním nevie príliš rady. Ja sama deti nemám, ale vždy som si k nim vedela nájsť vzťah, tak som verila, že si ho nájdem aj k Oliverovi.

Je pravda, že mi Oliver rovno nepadol okolo krku, ale správal sa ku mne korektne. Pomohlo aj to, že obaja jeho rodičia mu vyhoveli a dohodli sa na striedavej starostlivosti. Pomerne dlho bol pokoj, plánujeme už aj svadbu a zdalo sa, že s ňou Oliver nemá žiadny problém. No – začal kradnúť. Najskôr to bola maličkosť – zmizla mi bonboniéra, ktorú som dostala v práci od kolegov. Povedala som to Filipovi. Oliver ani nezapieral. Vraj mal na ňu chuť... Filip do riešil len dohovorom.

Potom zobral môjmu bratovi počas návštevy z peňaženky dvadsať eur. Chvíľu sa snažil zapierať, ale potom sa priznal, a keď sa Filip spýtal prečo, tak len pokrčil plecami. Filip mu ako trest zakázal na dva dni počítač. A to bolo všetko.

Chcela som to s Filipom riešiť, chcela som mu povedať, že to podľa mňa nie je v poriadku, ale potom som si povedala, že sa nebudem do toho miešať, že je to jeho syn, tak nech to vyrieši tak, ako on uzná za vhodné.

Lenže, potom nám z obálky zobral 100 eur, ktoré sme mali odložené na kúpu oblečenia. Pre mňa, ale aj pre Olivera. Filip mu to povedal, ale odpoveďou bolo opäť len pokrčenie plecami. Trest bol zas veľmi mierny. Len pár dní „zaracha“. To ma už naštvalo a chcem sa s Oliverom porozprávať ja. Veď ukradol už aj moje veci, aj moje peniaze. Stále som však na pochybách.

„Podľa mňa máte plné právo do tejto situácie zasahovať, navyše keď vzal peniaze aj vám,“ hovorí odborný kouč Ján Vaško. „To, že nie ste rodič, ešte neznamená, že sa nevlastný syn k vám bude správať ako chce a nebude musieť niesť následky svojich krokov. Navyše si myslím, že by ste sa mali porozprávať aj s Filipom a povedať mu, ako celú situáciu vidíte vy. Možno si váš partner vôbec neuvedomuje, že Oliverove krádeže nie sú len drobným prehreškom. A možno by ste, prípadne aj v spolupráci s nejakým odborníkom, mali skúsiť prísť na to, prečo Oliver vlastne kradne. Núdzou evidentne netrpí, takže za tým musí byť niečo iné.“

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia