Opustil ju mesiac pred pôrodom a urobil toto

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-10-06 15:00:00 |

Každý by si zrejme želal, aby bol vo vzťahu šťastný. Samo sa musel pri Nine popasovať s vážnymi životnými rozhodnutiami. Čo urobil?

„S Ninou sme sa poznali sotva mesiac, keď mi oznámila, že je tehotná,“ začína svoje rozprávanie Samo. „Bral som to ako samozrejmosť, že začneme spoločný život a veril som, že nám to spolu vyjde,“ poznamenal.

Lenže, čoskoro sa ukázalo, že viera a predstavy sa veľmi líšia od reality. Nina so Samom sa začali hádať vlastne pre čokoľvek. Nine na Samovi prekážalo asi všetko. Že bol dlho v práci, aj to, že prišiel privčas. Že začal umývať riad neskoro, alebo veľmi zavčasu. Nina mu vyčítala, že o veciach premýšľa priveľa, niekedy, že nerozmýšľa vôbec.

Svojou večnou nespokojnosťou a nárokmi v Samovi vyvolala taký pocit viny, že sa už len snažil Nine zavďačiť. Čo, samozrejme, bolo nereálne, lebo do jej hlavy nevidel a nemohol ani odhadnúť, čím by sa jej skutočne zavďačil.

„Bol som presvedčený, že všetko robím zle a že musí byť so mnou naozaj niečo v neporiadku, keď je moja partnerka stále nespokojná,“ spomína Samo.

Lenže situácia sa len zhoršovala. Nech už Samo robil všetko, čo Nine videl na očiach, nestačilo to. Naviac mu vyčítala, že je slaboch, že nemá svoj názor. Keď ho však vyslovil, tak bol oheň na streche.

Samo bol stále viac a viac frustrovaný a za všetko vinil Ninu. Neuvedomil si ale, že ruka v ruke s vinou šla aj zodpovednosť. Že ju kompletne celú hodil na svoju partnerku a dokonca ju vinil aj z toho, že meškal do práce, lebo ho nezobudila.

Akokoľvek, Samo sa vo vzťahu dusil natoľko, že mesiac pred Nininým pôrodom od nej odišiel. Zamiloval sa do svojej mladej kolegyne a spočiatku sa mu veľmi uľavilo. Cítil sa milovaný a šťastný.

„Postupne ma ale začal nahlodávať pocit viny. Nemohol som sa vyrovnať s tým, že nie som s vlastným synom. Že ho nemôžem držať v náručí, že ho neuvidím, ako sa prebúdza, ako papá, že jednoducho nebudem pri ňom. Aj keď som si bol vedomý toho, že nám vzťah s Ninou nefungoval a sotva niekedy fungovať bude, zvíťazil vo mne pocit zodpovednosti,“ pokračuje Samo.

Obrovský vnútorný boj vyhral slušný a dobrý chlapec. Muž, ktorý chcel žiť šťastný, spokojný a naplnený život, bol umlčaný.

Ponížene sa vrátil k Nine a jediné, čo mu naozaj robilo radosť, bol jeho syn. S Ninou sa vzťah postupne ustálil a vznikol akýsi „spoločensky dokonalý vzťah“. Akurát v ňom chýbala láska...

„Po pár rokoch som Nine oznámil, že sa chcem rozviesť, že už takto žiť v pretvárke nemôžem. Strašne na mňa kričala. Že som rovnaký zbabelec ako pred rokmi a že zase chcem zdrhnúť, vyčítala mi neveru a mňa zase opantal ten neskutočne bolestný pocit viny. Tak som zostal,“ priznáva Samo.

S Ninou vydržal ešte dva roky. Potom išla Nina na dovolenku sama so synom. Sama ale po telefóne neustále kontrolovala, prikazovala mu, na čo všetko nesmie zabudnúť. Keď mu však zakázala ísť večer behať, tak to bola tá povestná posledná kvapka. Samo si uvedomil, ako mu bolo bez Niny dobre, ako sa mohol nadýchnuť a slobodne sa rozhodnúť, čo bude robiť, že sa nemusí nikomu spovedať. Definitívne sa rozhodol, že odíde.

„Stále som v sebe cítil tú všadeprítomnú vinu, ale rozhodol som sa ju prijať a s týmto pocitom žiť. Vedel som, že odísť jednoducho musím,“ dodáva Samo.

Keď svoje rozhodnutie naplnil, zrazu sa nadýchol a dal svojmu životu druhú šancu. Dokonca si našiel aj novú partnerku. Sám sa čudoval, aký bol pri nej iný muž. Zodpovedný, rozhodný, s vlastným názorom, ochotný rozprávať sa o všetkom, podporujúci, milujúci a milovaný.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia