Toto je dojímavé gesto otca, ktorý si zažil trojnásobnú amputáciu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-10-04 14:55:00 |

Život vie skutočne uštedriť kruté rany. Svoje o tom vie aj tento muž. Napriek trojnásobnej amputácii chce pomáhať iným. (Aktualizované 4.5.2023 o 15:22).

Andy Reid si zažil hrôzostrašnú situáciu. V Afganistane mu odtrhlo nohy aj jednu roku. Svoju životnú cestu našťastie nevzdal. Popasoval sa s tým a rozhodol sa, že sa podujme na novú a veľkú výzvu, uvádza manchestereveningnews.co.uk. Andy je nadšený, že sa jej môže zúčastniť. Tento vojnový veterán nezanevrel na pomoc druhým. Podujal sa, že chce zdolať Kilimandžáro, na počesť zranenia, ktoré v Afganistane utrpel pred trinástimi rokmi. Týmto skutkom chce zároveň vyzbierať 10 000 libier pre svoju charitatívnu nadáciu. Tá pomáha ľuďom, ktorí sú duševne chorí a trpia sociálnymi problémami.

Jeho výzva spočíva v tom, že pricestoval do Tanzánie, aby tam mohol vyliezť na obrovský vrchol. Priznal, že sa cíti trochu napätý. Od výstupu ho však neodradilo ani to, keď mu lekári povedali, aby si dával pozor.

Je nutné poznamenať, že nohy a ruka mu v roku 2009 vybuchla, keď zažil útok výbušninou od Talibanu. Zdá sa, že odvaha mu nechýba. Chce byť prvým človekom, ktorý si prešiel trojnásobnou amputáciou a niečo takéto dokáže. Nielen na ten vrchol vystúpiť, no rovnako tiež získať financie pre nadáciu. Tá sa tiež venuje aj bezplatnému poradenstvu a napomáhaniu k fyzickej zdatnosti ľudí.

Samozrejme, Andy sa na túto cestu nevydal sám. Prešiel si kvalitným zaškoľovaním od šéfky manchesterskej PR firmy, Lisy Morton. Dohliadala na to, aby bol Andy pred výstupom vo veľmi dobrom fyzickom stave. Pripravoval sa v jednej z najlepších posilňovní. „Sledujem Andyho cestu už dlho, osobne aj profesionálne a je pre mňa inšpiráciou. Naozaj som chcela tento rok urobiť veľkú výzvu. A keď som našla asi pred tromi mesiacmi, že sa Andy chystal vyliezť na Kilimandžáro, som vedela, že toto je výzva. Potom môj syn Alex povedal, že to urobí so mnou, čo by podľa mňa bola úžasná životná skúsenosť," povedala Lisa Morton.

Reakcia od Andyho nenechala na seba dlho čakať. Neváhal a na jej slová zareagoval s vďakou a radosťou. „Som absolútne potešený, že sa k nám Lisa a jej tím pridajú, v tejto mimoriadnej výzve. Lisa mi pred niekoľkými mesiacmi zavolala a spýtala sa, či máme nejaké voľné miesta na výstup a našťastie sme ich mali. Už to bolo fantastické mať ju na palube. Lisa je v Manchestri, tak dobre známa,“ povedal Andy. Dodal, že zoznam ľudí, ktorí potrebujú ich pomoc z nadácie je dlhý a môže to sťažiť ich situáciu. No je rád, že im Lisa pomohla, aby sa nadácia viac dostala do povedomia spoločnosti.

Poznamenal, že hoci sa usilujú získať peniaze pre nadáciu, chcú aby o nej vedelo čoraz viac ľudí. Možno tak potom môžu pomôcť čo najviac ľuďom. Zároveň chce skrátiť čakaciu dobu, aby poradca poskytol rozhovor každému, kto sa dožaduje ich pomoci. A to do jedného, maximálne do dvoch dní. povedal, že je pre neho významné aj to, keby môže pomôcť aspoň jednému človeku, čo trpí depresiou alebo má existenčné problémy s nejakou závislosťou. Pretože aj takéto situácie môžu viesť k ohrozeniu života. 


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia