Pomocná ruka deťom: Nádej v jednej kvapke

Pomocná ruka deťom: Nádej
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-09-30 00:30:00 |

Nadácia Kvapka nádeje získala podporu značky Dettol a spoločne sa rozhodli pomôcť deťom v slovenských nemocniciach. Do výzvy ste sa možno zapojili aj vy!

Výsledkom spojenia sa stal charitatívny projekt s názvom „O kvapku lepší Dettol.“ Dôvod bol veľmi jednoduchý: „Osud chorých detí nám nie je ľahostajný. Máme radosť, že sa môžeme spojiť práve s Nadáciou Kvapka nádeje. Spoločne tak dokážeme chrániť deti aj dospelých pred nečistotami, pomáhať im dodržiavať správne hygienické návyky a zároveň dobrú vec, čo je to najmenej, čo môžeme urobiť,“ hovorí marketingová manažérka značky Dettol Marie Zmrhalová.

K spolupráci sa pozitívne vyjadrila aj zakladateľka Nadácie Kvapka nádeje - Vendula Pizingerová. Práve vďaka nej sa Kvapka nádeje môže pochváliť bohatou charitatívnou činnosťou na Slovensku: „Aj keby naša činnosť pomohla zachrániť len jediný život, tak to stojí za to.  Preto nás veľmi teší podpora značky Dettol a sme vďační, že vo firemnom sektore máme silných partnerov, ktorým záleží na pomoci tým najzraniteľnejším,“ uviedla.

Zapojiť sa do projektu bolo možné počas celého septembra. Spôsob bol veľmi jednoduchý. Kúpou akéhokoľvek* produktu spomínanej značky ste mohli prispieť sumou 10 centov – a to z každého, ktorý skončil vo vašom košíku. V rámci projektu neostane len pri peňažných daroch. Deťom budú dodané aj hygienické produkty: V rámci našej spolupráce prebehne aj odovzdávanie produktov, ktoré deťom pomôžu k čistejšiemu a bezpečnejšiemu životu,“ dodáva Zmrhalová.

Kvapky pomoci

Od založenia Kvapky nádeje sa nadácia viackrát dokázala presadiť na slovenskom charitatívnom poli. Len v rokoch 2010 - 2021 uskutočnila úspešné verejné zbierky, ktoré umožnili realizáciu verejnoprospešných projektov celospoločenského významu v hodnote takmer 2,5 milióna eur. Jej hlavným cieľom je naďalej, trvalo a kontinuálne podporovať liečebné, kultúrne a sociálne potreby chorých detí, predovšetkým detí postihnutých nádorovým ochorením na Slovensku.

V rámci svojho prvého projektu sa podieľala na rekonštrukcii a dostavbe transplantačnej jednotky kostnej drene na Hematologickom a onkologickom oddelení II. detskej kliniky Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave. Na novú transplantačnú jednotku kostnej drene sa verejnou zbierkou podarilo vyzbierať 225 000 eur. Spomínaná zbierka vyvrcholila galavečerom Noc Nádejí 2010.

Nadácia Kvapka nádeje sa ďalej podieľala aj na rekonštrukcii Transplantačnej jednotky kostnej drene II. detskej kliniky Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave, a to formou organizácie verejnej zbierky a benefičného podujatia Deň nádejí 2011. S významným príspevkom Ministerstva zdravotníctva sa na tento účel podarilo vyzbierať viac ako 2,3 milióna eur.

 


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia