Umieral mu psík: Priznal, že ďalších 5 minút s ním by bolo nebo

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-10-02 18:00:00 |

Rozlúčiť sa s vlastným zvieratkom, ktoré umiera je často ťažké. Vie to aj muž vo veku 19 rokov, ktorý žialil za jeho umierajúcim psíkom.

Muž si zažil situáciu, kedy v ordinácii u veterinára odprevádzal na druhý svet svojho deväťročného psíka. Prezradil, prečo podľa neho nie je vhodné opustiť zvieratko v jeho posledných chvíľach života, uvádza Mirror.co.uk.

Pes zomrel po tom, čo ho veterinár uspal. Ľuďom, ktorí majú psíka odkazuje, aby mu pri jeho umieraní,  boli oporou. Jeho rodina si labradorku osvojila ešte v roku 2013, kedy ju našli pobehovať po ich záhrade. Údajne sa chcela schovať. Vtedy vraj bola tehotná a po pravidelnom stravovaní nebolo ani stopy. Tento muž sa rozhodol, že príbeh ohľadom psíka zverejní na Reddite. Myslí si, že keď psík umiera, je to pre psa tak isto ťažké, ako pre jeho majiteľa. Považuje za správne, že počas toho ako psíka idú uspať, je majiteľ s ním.

Pozrela sa mi priamo do očí, keď jej podávali injekciu – bol to taký krásne smutný moment. Bola stará a pripravená ísť – rakovina ju poriadne zožierala. Ako každá iná strata, ďalších päť minút s ňou by bolo nebo – ale nikdy to nebude stačiť. Cítim, že budem mať neustále nutkanie potrebovať viac času, aj keď uznávam, že potrebovala prejsť a bola pokojná a pripravená. Pre ňu to bolo naozaj všetko, v čo som dúfal,“ píšu sa slová muža na Mirror.co.uk. Povedal ich, keď spomínal na jeho umierajúcu labradorku.

Zároveň dodal, že musí dať vedieť, že aj keď je to ťažké, je správne, ak sú majitelia pri psíkoch, keď umierajú. Muž zverejnil tieto slová aj preto, aby vedel, že si aj ďalší ľudia uvedomujú, ako ho to rozosmútilo. Chce, aby si ľudia vedeli, že majitelia by mali byť silnými aj v takejto chvíli.

„Vždy sa budem snažiť dať milosť a zachrániť si svoje úsudky o tom, ako sa ľudia dokážu vyrovnať so smútkom. Pretože každý je iný, ale je deprimujúce mať psa, ktorý posledné chvíle trávi hľadaním toho, kam odišiel ich majiteľ. Mám pocit, že je to tá posledná útecha, ktorú môžeš svojmu priateľovi poskytnúť. Len byť tam po ich boku, aby si ich utešil. Nedávno sme mali jednu, ktorá ma veľmi zasiahla, len si želám, aby sa to skončilo inak," povedala veterinárka.

Zároveň odkázala pre majiteľov, že je vhodné aby svojho psieho parťáka neopúšťali v jeho posledných chvíľach života. Podľa nej, by mali majitelia byť prítomní v miestnosti, až dovtedy, pokiaľ psík nezomrie. Poznamenala, že si počas svojej praxe zažila skutočne hrozný moment, vďaka ktorému plakala aj „celé týždne“.

Bolo to vtedy, keď išla uspať iného psíka. Ešte predtým, ako mu lieky zafungovali, jeho majiteľ sa rozhodol, že pôjde počkať preč. Odišiel z miestnosti. Keď to psík uvidel, tak sa rozutekal za ním. ,,Neposudzujem emocionálnu schopnosť majiteľa smútiť a nehovorím, že pes zomrel s myšlienkou 'omg, umieram sám'. Nehovorím ani o skutočnej eutanázii, ale o momentoch, ktoré k nej vedú. Tento pes, ktorého sme usmrtili, sa doslova snažil vyjsť z predných dverí na vodítku potom, čo jeho majitelia odišli, a pokračoval v plači a strese,“ dodala veterinárka. Psík bol údajne  v strese až do jeho samotného konca.

Fotogaléria

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia