Trpela poruchou príjmu potravy: Pozrite sa, čo robí teraz!

Ilustračné foto
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-09-24 10:00:00 |

Danielle je mladá fitness influencerka. Na Instagrame tvorí obsah, ktorý má pripomenúť krásu prirodzenosti. Ľuďom, ktorí majú problémy akceptovať svoje telo, radí toto! (Aktualizované 4.5.2023) o 15:49.

Danielle si vo svojom živote prežila aj ťažšie chvíle. V minulosti bojovala s tým, že trpela poruchou príjmu potravy. V súčasnosti je z tohto obdobia našťastie vyliečená. Po tom, čo si prešla zdravotnými ťažkosťami sa rozhodla, že to nenechá len tak, uvádza Daily Star. Uvažovala, že možno aj iní ľudia uvítajú jej pomoc. 

Sústredila sa na to, aby si ľudia uvedomili, že je možné byť so sebou viac vyrovnaní. Cítiť sa atraktívnejšie vo svojom tele a vnímať ho pozitívnejšie. Na svojom instagramovom profile zverejnila príspevok, v ktorom ukazuje, ako vyzerá v skutočnosti v porovnaní s vylepšeniami na Instagrame. Pod postom - „Úprava na Instagrame verzus realita“ ukázala ľuďom, ktorí ju na tejto sociálnej sieti sledujú, aká je skutočnosť. To, že niektoré fotografie môžu byť na sociálnych sieťach len ilúziou dokonalosti a nie skutočnosť. Danielle sa tejto činnosti na instagramovom profile venuje pravidelne. Jej obsahom chce ľudí priviesť k tomu, aby svoje telá mali radšej. Cez túto tvorbu sa snaží ľudí aj učiť.

Iní by sa možno na takýto krok nepodujali. Danielle však áno. Na svojom instagramovom profile ukázala svoju skutočnú postavu. Pokožku aj brucho. Len preto, aby pripomenula, že ľudia sú ľuďmi a nie je potrebné, aby pôsobili, že majú vyretušované telo a odstránené nedostatky tak, ako je možné vidieť upravenú fotografiu v aplikácii. Danielle na svojom Instagrame postla práve začiatkom septembra príspevok. Na ňom vidno, ako vyzerá vo svojej komfortnej zóne, keď sa nesnaží pózovať. A ako, keď „nahodí umelý postoj“, len aby to na fotografii vyzeralo „lepšie“. Týmto príspevkom chcela docieliť, aby aj ďalší ľudia v ten deň ukázali, ako vyzerajú. 

Pripomienka - Majte svoje telo radi

Pod príspevkom zanechala aj popis. V ňom poukázala na možný spôsob, ako sa vo svojej koži cítiť uvoľnenejšie. „Často si želáš, aby si vyzeral/a ako niekto iný? Stáva sa ti často, že sa porovnávaš s ostatnými? Máš problém vidieť svoju vlastnú krásu? Nie si sám/a. Urobme to spolu, hneď teraz: zruš sledovanie účtov, ktoré ťa vedú k negatívnemu porovnávaniu sa, nech si práve kdekoľvek, venuj mi široký úsmev. Vydrž, možno sa začneš trochu smiať, ale stále sa usmievaj. Och, vyzeráš krásne, preciťuj, ako tebou prechádzajú tieto pozitívne emócie." 

Zdá sa, že to s pomocou myslí vážne. ,,Povedz to hneď teraz: „Sľubujem, že sa naučím milovať svoje telo. Viem, že telo pre mňa robí každý deň tak veľa, od dýchania po chôdzu, som hrdý/á na telo, ktoré mám.“ Začni si do poznámok v telefóne robiť zoznam. 'Veci, ktoré si na sebe cením' a každý deň pridaj 1 vec, či už je to farba tvojich očí, tvoja sila alebo láskavosť. Pošli priateľovi/členovi rodiny/partnerovi malú správu, v ktorej mu povieš, ako veľmi si vážiš ich podporu a láskavosť. Hovorí sa, že to, čo dávaš, dostaneš, tak šír tú pozitívnu energiu!!," poznamenala Danielle ďalej v popise pod svojím postom.

Fitness influencerka verí, že vďaka týmto radám bude niekoho život aspoň trochu lepší. V komentároch pod príspevkom jej mnoho ľudí zanechalo pozitívne ohlasy. Toto menšie ,,posolstvo" sa im skutočne páčilo. Skoro 285 000 ľudí naznačilo, že im je Daniellina tvorba sympatická. 

V tvorbe pokračuje aj naďalej a nedávno opäť postla na svoj Instagram príspevok, v ktorom ukazuje svoje telo. ,,Bývam taká neistá ohľadom svojho bruška aj pri mojej najnižšej váhe. Ak som videla malý kúsok tuku, bola som na seba naštvaná. Bolo to preto, že spoločnosť ma naučila, že to, že mám tuk na bruchu, znamená, že nie som cool fitness dievča alebo nie som pre ostatných taká atraktívna. Neustále som na seba vyvíjala tlak, aby som minimalizovala jedenie, maximalizovala aktivitu a žila som život plný sebanenávisti," poznamenala. Zároveň tvrdí, že aj keď pribrala viac ako 10 kg, nikdy predtým v živote nebola taká šťastná ako v súčasnosti. Hoci fitnessu sa veľmi rada venuje, už ho nepovažuje za jediný zmysel a venuje sa aj iným radostiam.

 


Autor: © Zoznam/zk

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia