Nenechajte si ničiť oči modrým svetlom: Takto im pomôžete

Nenechajte si ničiť oči
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-09-26 19:00:00 |

S jeseňou prichádza obdobie skorého stmievania. Rovnako tmavé sú aj rána, keď s deťmi vstávame do školy. Mnohí z nás si ako prvé pozrú ešte v posteli mobil a oči trpia.

Počas dňa sa rituál nemení a mobil je vašou pravou rukou pri každodennom živote, nehovoriac o tom, že v práci vaše oči ohrozuje monitor a poobede pomáhate svojim ratolestiam s vypracovaním domácich úloh často krát prostredníctvom počítača.

Sú vaše oči počas dňa ohrozované a hrozí vám syndróm suchého oka? Čo vlastne toto ochorenie je a ako mu predísť? 

Režú, štípu alebo pália?

Moderná doba prináša so sebou aj syndróm suchého oka. O čo presne ide? Syndróm suchého oka možno odborne nazvať ako porucha tvorby slzného filmu alebo ako sicca syndróm. Jeho vznik zapríčiňuje napríklad nedostatočné množstvo slznej tekutiny. Neliečené suché oči sa môžu pretaviť až do pálenia, rezania alebo štípania. Paradoxom je že syndróm suchého oka môže spôsobiť aj nadmerné slzenie vašich očí, čo vedie k zhoršenému videniu a zníženiu kvality vášho každodenného života.

Oči ostanú ako znovuzrodené!

Ak nastane nepríjemný pocit vo vašich očiach, je potrebné zbystriť pozornosť hneď na začiatku. Práve pri ľahších formách ochorenia je možná aplikácia umelých sĺz, ktoré chránia a zvlhčujú vaše oči. Veľmi vhodným spôsobom ako zmierniť pocit unavených očí je tiež správna životospráva. Dôležitá je najmä doba spánku a čas, ktorý vyhradíte svojim očiam na odpočinok. Kvalitná strava vo forme vyváženého jedálnička a prísunom veľkého množstva vitamínov je rovnako dôležitá. Vaše oči sa vám určite poďakujú.

Kyselina hyalurónová – bojovník proti unaveným očiam

Vedeli ste, že kyselina hyalurónová sa nachádza aj v oku? Až 80% oka je tvoreného práve z nej. Nachádza sa vo vnútro očnej tekutine, ktorá oku zabezpečuje tvar a charakteristické črty. Ak patríte práve medzi ľudí, ktorí pociťujú únavu očí stavte na istotu a vyskúšajte zdravotnícku pomôcku, umelé slzy Artelac®Rebalance. Vhodné sú taktiež pre nositeľov kontaktných šošoviek. 

Sledujte náš facebookový profil a už začiatkom októbra sa budete môcť zapojiť do súťaže o Artelac®Rebalance, aby ste mohli "na vlastnej koži" otestovať účinky tejto zdravotníckej pomôcky.

 

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia