Toto deťom do školy nikdy neobliekajte

Toto deťom do školy
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-09-06 09:00:00 |

September je tu a s ním aj školské povinnosti. Rovnako dôležité ako školská taška a pomôcky, je aj oblečenie. Práve to výrazne vplýva na pohodu školákov.

Myslite na to, že deti strávia najviac času v školských laviciach, kde sa budú najlepšie cítiť v pohodlnom voľnom oblečení rešpektujúcom väčšie nároky na dlhé sedenie. Ideálne sú preto prírodné materiály, mäkké a priedušné kúsky bez zložitého zapínania, ktoré dobre sajú pot.

Naopak, najhoršou voľbou sú rôzne umelé materiály, v ktorých koža nedýcha. Stačí pár hodín a dieťa sa bude v ňom cítiť nepríjemne. Namiesto toho, aby sa sústredilo na vyučovanie, bude rozptýlené a nervózne.

I keď módne trendy sa menia a už aj malé školáčky sa chcú páčiť, vyhýbajte sa rôznym veľkým gombíkom, zipsom, flitrom a iným rušivým doplnkom. Na vyučovanie nepatria. Jednako sa deti môžu o ne poraniť a tiež rozptyľujú pozornosť. O zbytočne komplikovanom prezliekaní sa na hodiny telesnej výchovy asi ani netreba hovoriť. Do školy by ste dieťaťu nemali dávať ani výrazne drahé kúsky, ktoré si môže zničiť alebo zašpiniť.

Dbajte na to, aby deti mali zakrytú spodnú časť chrbta a nesedeli na studenej stoličke. Výbornou voľbou v jesenných a zimných mesiacoch sú preto pančuchy, ktoré sú veľmi pohodlné a deti výborne ochránia pred „ofúknutím“. Ak patríte k strednej generácii, určite si spomínate na detské pančuchy obľúbené v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch minulého storočia, tzv. krepsilonky, ktoré maminy naťahovali dievčatám pod sukne. Tie s jemnejšou pokožkou sa mohli rozškrabať, lebo boli na tele nepríjemné a na nohách až štípali.

V súčasnosti už dostať rôzne pančuchy vyrobené z materiálov, ktoré sa s jemnou detskou pokožkou naozaj kamarátia. Také šijú ručne aj v rodinnej dielni Peqne s 28-ročnou históriou. „Detské pančušky vyrábame na Slovensku z jemnej česanej bavlny s pôvodom z Portugalska a farbíme ekologickými a bezpečnými farbami zo Švajčiarska. Táto kombinácia je bezpečná aj pre deti s citlivou pokožou, alergikov alebo ekzematikov,“ opísala Lucia Hucíková z Peqne.

Pri obliekaní detí je ideálne vrstvenie, aby sa cítili pohodlne. Podľa potreby si potom nechajú na sebe to, v čom im je príjemne. V triede si tak môžu odložiť mikinu a rovnako napríklad vyzliecť pančušky, ktoré ich vonku chránia pred vetrom a chladom.

 

*Reklamná zmienka*

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia