Pripadám si ako blázon: Nikde si neviem nájsť miesto

Pripadám si ako blázon:
Zdroj: gettyimages.com
2022-08-19 17:30:00 |

Pred piatimi rokmi som sa rozviedla a normálne som sa zase po rokoch manželstva nadýchla. Ale v poslednon čase som čoraz nespokojnejšia, nikde si neviem nájsť miesto.

Doma mi je dusno, medzi priateľmi sa nudím a cudzí ľudia vo mne vyvolávajú strach. Hoci mám doma desaťročnú dcéru a konečne sa môžem venovať svojej práci, svojim záľubám, vôbec to nie je také, ako som si predstavovala. Niekedy si myslím, že by som mala vyhľadať psychiatra.

„Som presvedčená, že psychiatra zatiaľ nepotrebujete,“ hovorí psychiatrička Lucia Pacherová. „Čo však určite potrebujete, to je láska. Predovšetkým láska samej k sebe. Neviem síce presne, čo bol hlavný dôvod vášho rozvodu, no myslím si, že ste sa v manželstve cítili veľmi obmedzovaná a že ste všetko podriadili len potrebám vášho manžela, prípadne dcéry. A po rozvode nastal ďalší extrém. Vrhli ste sa síce do víru života, ale v tom množstve aktivít, ktoré ste si naordinovali, ste sa stratili. Stratili sa vaše skutočné túžby, prestali ste venovať pozornosť svojim pocitom a emóciam. Jednoducho na ne nebol čas.

Myslím si, že práve toto je dôvod, prečo sa neviete nájsť. Ak sa na chvíľočku zastavíte a prestanete mať v rozvrhu len konkrétnu činnosť, začnete samu seba opäť nachádzať. Možno by vám pomohlo sadnúť si pred zrkadlo a možno aj nahlas sa porozprávať sama so sebou tak, ako by ste sa rozprávali so svojou nešťastnou a bezradnou kamarátkou. Otázky určite nebudú pre vás žiadny problém a som presvedčená, že nájdete aj odpovede. Tie vám povedia, čo vo svojej podstate naozaj potrebujete, čo chcete, ako si skutočne predstavujete svoju budúcnosť, predovšetkým by vám mali povedať, čo cítite.

A možno jednou z odpovedí bude, že túžite aj po láske. Nie nejakej všeobecnej, ale po láske reálneho muža. Nevadí, že ho zrejme ešte nepoznáte. Dôležité je, aby ste si poctivo priznali, že ho poznať chcete. Akokoľvek sa totiž tvárime ako emancipované hrdinky, akokoľvek sme sa v láske už ikskrát sklamali, po romantickej, vášnivej a hlbokej láske nikdy neprestaneme túžiť. Ak si to priznáme, spravili sme prvý krok k tomu, aby sme ju našli.“

.


Autor: © Zoznam/sv

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia