Umelé oplodnenie zvládla pomocou domácej sady

Umelé oplodnenie zvládla pomocou
Ilustračné foto
Zdroj: reprofoto: TheSun
2022-08-15 10:20:00 |

Umelé oplodnenie zahŕňa celú procedúru úkonov, ktorým sa chcela Angličanka Bailey Ennis (24) vyhnúť. Rozhodla sa preto využiť svojpomocnú online súpravu darcov spermií.

Rozhodnutie, že podstúpi umelé oplodnenie, dozrelo v Bailey v septembri 2021. Veľmi túžila stať sa mamou, no ani náhodou nechcela mať vzťah. Otehotnela po prvom pokuse nasledujúci mesiac po tom, ako si našla online darcu spermií a 2. júla porodila syna Lorenza. Teraz si zvyká na úlohu slobodnej mamy a tvrdí, že nemôže byť šťastnejšia.

„Mať dieťa sama je to najlepšie, čo som kedy urobila. Vedela som, že to zvládnem aj bez partnera,“ povedala pre TheSun.

Bailey, ktorá žije sama, použila webovú stránku darcov spermií a preosiala profily, aby našla niekoho, kto už má s darcovstvom skúsenosti a je zdravý. Keď sa rozhodla pre konkrétneho muža, kúpila si inseminačnú súpravu od špecializovaného poskytovateľa lekárskych služieb. „Nehľadala som nejaké konkrétne veci, chcela som len niekoho dôveryhodného a čo najzdravšieho. Našla som niekoho, kto mal dobrý zdravotný záznam a už predtým dvakrát daroval spermie. Stretli sme sa na káve a dohodli sa na podrobnostiach. Súhlasil s tým, že bude mojím darcom pre toľko detí, koľko ich budem chcieť. To ma veľmi potešilo, lebo chcem, aby moje deti boli pokrvnými súrodencami,“ podotkla. Darca ju navštívil u nej doma v správnom čase jej reprodukčného cyklu, aby jej poskytol čerstvú vzorku spermií. „Bolo to naozaj ľahké a vôbec nie trápne. Priniesol svoj dar a potom mi pomohol použiť súpravu. Sú v nej sterilné poháre, striekačky, ovulačné testy a to je všetko," opísala Bailey.

Všetko vyšlo úplne dokonale, aj tehotenstvo mala bezproblémové a Lorenzo prišiel na svet v 38. týždni. „Hneď ako som ho uvidela, pomyslela som si, že je nádherný. Má môj nos, veľké oči ako ja a moje hnedé vlasy.

S darcom spermií je v kontakte. „Dávam mu aktuálne informácie, aby mohol o Lorenzovi počuť. Aj Lorenzovi poviem, kto je jeho otcom a keď sa bude chcieť s ním stretnúť, môže tak urobiť v ktorejkoľvek fáze jeho života,“ dodala.

Fotogaléria

TheSun
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia