Pred tým, než vyskočila so synom z okna, si spôsob smrti vygooglila

Pred tým, než vyskočila
Zdroj: gettyimages.com
2022-08-12 16:45:00 |

V predvečer dňa, než sa rozhodla zobrať si život, do vyhľadávača zadala spojenie "jednoduchá samovražda".

Bola to niekoľkosekundová záležitosť. Raquel Wilkinsová (+40) sa pokojne pozrela do očí svojmu priateľovi Christopherovi Browningovi a držiac syna Denzela (+2) prepadla cez zábradlie z najvyššieho bodu Petco arény, bejzbalového štadióna v centre San Diega v Kalifornii v USA. Stalo sa to ešte vlani 29. septembra, no polícia až teraz ukončila vyšetrovanie. Nebolo totiž úplne jasné, či išlo o nehodu alebo zámer.

„Z môjho pohľadu, pri pohľade na jej chrbát, to vyzeralo ako keby stratila rovnováhu a prevrátila sa cez zábradlie," uviedol jeden zo svedkov z rodiny. Jej náhle rozhodnutie prepadnúť cez zábradlie sa zdalo zvláštne, lebo skôr v ten deň ju videli s priateľom a synčekom vysmiatych a šťastných. Rodina tvrdila, že za smrť mamy s dieťaťom je zodpovedné mesto San Diego vlastniace ihrisko, lebo Raquel nemala dôvod spáchať samovraždu a žiadali náhradu.

Podrobné vyšetrovanie však dospelo k záveru, že išlo o vraždu a samovraždu. Poručík Andra Brown vysvetlil, že vyšetrovanie zahŕňalo desiatky rozhovorov, skúmanie dostupných videozáznamov a zhromažďovanie informácií o pozadí, aby mohli určiť, čo viedlo k úmrtiam. Christopher poprel myšlienku, že Raquelina smrť bola nehoda, ale naopak, je presvedčený, že to bol "veľmi úmyselný a veľmi plánovaný čin". Ako povedal, „zrazu hľadela priamo naňho so strašidelným tichom, ako vo filme." Tiež zistil, že predchádzajúci deň vyhľadávala na googli spojenie „jednoduchá samovražda.“

„Bolo to také rýchle, také rýchle,“ dodal pre New York Post. „Obaja zomreli. Bolo to veľmi tiché. Bol som v úplnom šoku."

„Jej správanie, keď kráčala hore, bolo také pokojné. Ani sa nepozrela dole. Vyzeralo to, ako keby sa snažila preskočiť cez plot," uviedol ďalší svedok.

Čin pravdepodobne súvisel so zlým duševným stavom Raquel, ktorý sa mesiace pred smrťou začal zhoršovať. Nikomu však nenapadlo, že by bola schopná takéhoto niečoho. Christopher je o to nešťastnejší, že so sebou zobrala aj ich spoločného syna, ktorého nadovšetko miloval. Je však rád, že polícia konečne prípad uzavrela. „Aby ste mohli smútilťzdravým spôsobom, musíte si ctiť pravdu," dodal.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia