Päť jednoduchých tipov, ktoré vám pomôžu naštartovať chudnutie

Päť jednoduchých tipov, ktoré
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-07-07 17:00:00 |

Chcete zhodiť pár kilogramov bez toho, aby ste sa museli potiť denne v posilňovni?

Deborah, trénerka austrálskeho zdravotného programu Juniper má pre vás pár užitočných rád. Ak chcete schudnúť, je dôležité zrýchliť metabolizmus a nezabúdať na pohyb. K tomu, aby ste dosiahli vytúžený cieľ, je potrebných niekoľko krokov.

1. Stanovte si reálne ciele

Uistite sa, že ste si stanovili dosiahnuteľné ciele, ktoré sa hodia do vášho každodenného života. Choďte na to postupne a zamerajte sa skôr na rozvoj zdravých návykov než na číslo na váhe.  

2. Identifikujte svoje aktivátory a prekážky

Keď hovorím o aktivátoroch, myslím na „niečo“ alebo „niekoho“, koho máte na svojej strane a kto vám môže pomôcť dosiahnuť vaše ciele. Rovnako dôležité je uvedomenie si prekážok, aby ste mohli čeliť výzvam a zvládať ich.

3. Robte si vlastné monitorovanie

Silné dôkazy ukazujú, že sebamonitorovanie je kľúčovým faktorom úspešnej zmeny správania. Môže byť také jednoduché, ako chcete – od týždenného váženia a sledovania kalórií až po vedenie si denníka na sledovanie chutí a nálad a používanie kontrolných zoznamov.

4. Veľa choďte

Pri svižnej chôdzi je metabolizmus najaktívnejší, pretože potrebuje spracovať jedlo. Chodenie by malo byť každodennou súčasťou vášho života.

5. Doprajte si dostatok spánku

Dostatok spánku je pre chudnutie veľmi dôležitý faktor. Stimuluje metabolizmus, čo je pre vás v tomto čase veľmi potrebné. Naopak, nedostatok spánku môže viesť k zvýšenej chuti do jedla spôsobenej hormonálnymi zmenami.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia