Žena porodila dievčatko so štyrmi rukami a štyrmi nohami

Žena porodila dievčatko so
Ilustračné foto
Zdroj: Mirror/Jam Press Vid/Newslions
2022-07-07 11:30:00 |

Asi nikoho neprekvapí, že zvláštne dieťa sa narodilo v Indii. Najčastejším dôvodom anomálií u tunajších novorodencov sú príbuzenské vzťahy medzi rodičmi.

Dievčatko s ôsmimi končatinami, ktoré sa narodilo rodičom Kareene a Sanjayovi k komunitnom zdravotníckom centre Shahabad v Hardoi v Indii, opisujú miestni ako „zázrak prírody“.  Na svet prišlo cez víkend a zdá sa, že inak je zdravé, píše mirror.co.uk.

Pôrodné bolesti sa u Kareeny objavili v sobotu a hneď bola prijatá do nemocnice. Lekári zostali v šoku, keď porodila bábätko so štyrmi rukami a štyrmi nohami. Aj rodičia drobného dievčatka, ktoré vážilo len 2,9 kg, boli rozrušení. Čoskoro po pôrode sa správa o nezvyčajnom novorodencovi rozšírila ako požiar v miestnej komunite a pri nemocnici sa zhromaždilo veľa ľudí, aby ho mohli vidieť. Podľa niektorých je to reinkarnovaná bohyňa, podľa iných ide o zázrak.

I keď je to naozaj nezvyčajné, v Indii nejde o prvý takýto prípad. V roku 2019 tu porodila iná žena dievčatko so štyrmi nohami a tromi rukami. Raju Gurjar nebola počas tehotenstva na žiadnom ultrazvukovom vyšetrení a na svet priviedla spomínané dievčatko s viacerými končatinami spolu so zdravým dvojčaťom. Vtedy si lekári mysleli, že Raju čakala trojičky, ale dve z nich sa nakoniec narodili spolu.

Deformácie končatín sa zvyčajne vyskytujú u jedného z 1 000 detí, hoci bábätká narodené s viac ako štyrmi končatinami sú neuveriteľne zriedkavé. Polymélia, keď sa ľudia a zvieratá narodia s extra – často malformovanými – rukami alebo nohami, je zriedka smrteľná a vo väčšine prípadov sa dá vyriešiť amputáciou nadbytočných končatín. Tak to bude pravdepodobne aj v tomto prípade.

Fotogaléria


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia