Chlapec sa hral pri mori, zmietla ho vlna

Chlapec sa hral pri
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-07-05 08:00:00 |

Jedenásťročný Zac Thompson sa so starším bratom a bratrancom hral na pláži. Vyliezli na skalu, z ktorej ich zhodila obrovská vlna. Zacovi už nebolo pomoci...

Chlapci boli s rodičmi na Angel Beach v Pembrokeshire. More bolo dosť rozbúrené, tak sa hrali na pláži a vyliezali na skaly. Nikomu sa to nezdalo nebezpečné. Až do chvíle, kým všetkých troch nezmietla obrovská vlna do mora. Kým Zacovmu bratovi a bratrancovi sa podarilo doplávať na breh, on zostal pod vodou. Netrvalo to veľmi dlho, jeden z dovolenkárov ho zbadal a rýchlo vyniesol na breh, no ani napriek okamžitej prvej pomoci a leteckému prevozu do vyše 100 kilometrov vzdialenej nemocnice, sa jeho život zachrániť nepodarilo a na druhý deň zomrel.

Záchranári okamžite varovali, aby ľudia boli pri rozbúrenom mori veľmi obozretní a nepúšťali deti na skaly či iné miesta, kde ich môže zasiahnuť vlna. Dokážu byť naozaj veľmi silné a stačí moment, aby došlo k nešťastiu.

Blízki aj spolužiaci už môžu na Zaca iba spomínať. Škola, ktorú navštevoval, si uctila jeho pamiatku. „Jedna sladká spomienka na neho je z tretieho ročníka, keď bol Deň superhrdinov. Zac prišiel do školy oblečený ako jeho obľúbený superhrdina – jeho mama. Povedal, že nie všetci superhrdinovia nosia plášte,“ stojí vo vyhláení školy, ktorú navštevoval. Patril k najlepším v matematike a bol talentovaný športovec, ktorý mimoriadne vynikal v krikete. „Mal drzý úsmev, bol zábavný a tešil sa na posledné týždne základnej školy, letné prázdniny a všetky príležitosti, ktoré sa mu otvorili, keď prešiel na strednú školu,“ dodáva sa  vo vyhlásení školy.

Fotogaléria

gettyimages.com

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia