Stretla som muža svojich snov: Ako si nepokaziť vzťah?

Stretla som muža svojich
Ilustračné foto
Zdroj: Foto: Thinkstock.com
2022-07-03 08:00:00 |

Som 5 rokov rozvedená a nedávno som stretla muža, s ktorým chcem žiť, ako sa hovorí, až do smrti. Ani som neverila, že by som ešte vôbec niekoho takého mohla stretnúť!

Spĺňa asi všetky moje predstavy o partnerovi. Navyše – aj on chce mňa, čo považujem takmer za zázrak. Teraz sa len bojím, aby som si tento začínajúci vzťah nejako nepokazila.

„To je super, že ste našli muža svojich snov,“  hovorí odborná koučka Soňa Faková.

„Určite ste si ho veľmi želali a určite ste, možno aj nevedomky, spravili všetko pre to, aby ste ho stretli. Ono to síce vyzerá ako zázrak, ale verte, že je to len prirodzené vyústenie vašich túžob, vášho snaženia sa o vzťah, ktorý by vás napĺňal a uspokojoval.

Ak si totiž uvedomíte, že ste svojho nádejného partnera nestretli žiadnou náhodou, ale že ste sa o to pričinili vlastne vy sama, tak sa nemusíte báť, že by ste krehký zárodok vzťahu mohli niečím pokaziť.

Vlastne – mohli. Ak vypnete svoje srdce a svoje pocity a zapojíte do svojich skutkov len hlavu. Lebo to, čo vás k mužovi vašich snov priviedlo, hlava rozhodne nebola.

Som presvedčená, že úplne stačí, keď sa necháte viesť svojimi pocitmi. Oni vám spoľahlivo ukážu, ako sa máte správať, čo máte robiť, aby ste o tento vzťah neprišli.

Ak chcete radu, tak rozhodne zostaňte sama sebou. Nebojte sa dať najavo, ako veľmi o tohto muža stojíte, ako vám na ňom záleží, ako veľmi ho potrebujete. Zároveň sa však nebojte hovoriť aj o tom, čo sa vám nepáči, ako by ste si váš vzťah predstavovali, pýtajte sa, aké predstavy o ňom má váš partner. Zdá sa mi, že vy máte jasno v tom, čo chcete – partnera na zvyšok života so všetkým, čo k tomu patrí. Tak mu to povedzte, aby aj on vedel, na čom je a že s vami môže rátať aj do budúcna. Verte, že pre mužov je nesmierne dôležité, aby jednoznačne vedeli, na čom sú. Nerobte sa lepšou, ale ani horšou, než aká ste. Len potom si môžete byť istá, že váš partner chce naozaj vás a nie niekoho, koho ste mu predstavili. A – neprestávajte komunikovať, klásť otázky, zaujímať sa o to, čo cíti váš partner. Záujem je totiž ´najtvrdšia´ mena, ktorou môžete dobrý vzťah zaplatiť.

Nezabudnite, že všetko máte vo svojich rukách!"

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia