Môj partner nechce dieťa, ale ja sa s ním nechcem rozísť

Môj partner nechce dieťa,
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-06-29 09:30:00 |

S Martinom sme spolu 14 rokov. Ja mám 38 a veľmi túžim po dieťati, po tom, aby sme boli kompletná rodina. Martin je o dva roky starší, ale o dieťati nechce ani počuť.

Pred dvomi rokmi som vysadila antikoncepciu. Martin tvrdil, že je mu to jedno. Zaradovala som sa, že aj on chce náš vzťah posunúť k rodine, ale bohužiaľ, znamenalo to akurát to, že si teraz pri milovaní dáva pozor. Kedykoľvek zvrtnem reč na to, kedy budeme mať bábätko, je jasné, že mu táto téma prekáža a nechce sa o tom baviť.

Keď som veľmi nástojčivá, tak hovorí, že sa ešte na otcovstvo necíti, že nie je pripravený. Ja si ale myslím, že niečo ako otcovská túžba  po dieťati ani neexistuje, že otec má z dieťaťa radosť, až keď sa narodí. Skôr Martina upodozrievam z pohodlnosti, že sa mu nechce meniť staromládenecký spôsob života.

Už som rozmýšľala aj nad tým, že sa s ním rozídem. No okrem toho, že odmieta dieťa, si s ním vo všetkom rozumiem. Myslím, že sa k sebe hodíme, že je to muž, s ktorým chcem zostarnúť. Navyše som si vyrátala, že kým by som si našla nového partnera, ktorý by chcel mať so mnou dieťa, tak by moje biologické hodiny už naozaj dotikali. Tak verím, že Martin zmení názor a napokon predsa len budeme rodina.    

„Podľa mňa je najdôležitejšie úprimne si ujasniť, ako veľmi vy sama dieťa chcete a za akú cenu,“ hovorí psychiatrička Lucia Pacherová.

„Úprimne si odpovedzte na to, či je vaša potreba taká silná, že ste prípadne ochotná vymeniť partnera. A ak vaša odpoveď bude znieť áno, tak to svojmu partnerovi oznámte. Muži často veľmi citlivo vnímajú, ako v tejto otázke majú ženy jasno, či o dieťa naozaj stoja. Keď muž cíti, že je to pre ženu jasné, tak väčšinou reaguje ústretovo.

Na druhej strane ale vycíti aj ženino váhanie, keď partnera vlastne núti, aby to mal jasné on, aby on rozhodol, či dieťa áno alebo nie. A ak sa mu do dieťaťa veľmi nechce, ženine váhanie mu iba hrá do kariet.“

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/sv

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia