Toto potrebujú od vás pri výchove deti podľa znamenia zverokruhu

Toto potrebujú od vás
Ilustračné foto
Zdroj: gettyimages.com
2022-06-24 15:45:00 |

Každé dieťa je jedinečné a má určité črty správania. Každé reaguje inak na výchovné lekcie od rodičov. Astrológovia tvrdia, že to vo veľkej miere závisí od toho, v akom znamení sa narodilo.

Ak chcete dosiahnuť disciplínu, k Býkovi treba pristupovať inak ako k Vodnárovi či Rybám. Kým Panny sú v porovnaní s inými deťmi pokojné, takého Barana sa vám nepodarí ovládať ľahko. Ako reagujú deti podľa ich znamenia zverokruhu na výchovné lekcie od rodičov a čo na ne zaberá?

 Baran

Deti Barani sú šéfovia a nie je ľahké ich ovládať. Svoje záchvaty hnevu prejavujú nedodržiavaním disciplíny. Ale ich hnev netrvá dlho, keď sa k nim správate s jemnosťou a ukážete im svoju lásku.

Býk

Deti Býci milujú objímanie a maznanie. Niekedy môžu reagovať negativisticky a tvrdohlavo, keď ich nútite poslúchnuť vás. Buď začnú byť kruté alebo sú veľmi náladové. Príkazom dokážu dlho odolávať, no keď zvolíte pokojný tón, vzdajú sa a poslúchnu vás.  

Blíženci

Vychovávať deti Blížencov je zábavné, pretože sú bystré, ostražité a predčasne vyspelé. Keď však na ne zvýšite hlas, reagujú nepriaznivo. Potrebujú rozumnú komunikáciu a vysvetľovanie, aby svoje správanie korigovali. Krikom u nich podobne ako u Barana a Býka nič nezmôžete.

Rak

Raci milujú byť maznaní a zbožňovaní a zvyčajne sú ľahko zvládnuteľní. Potrebujú osobitnú pozornosť, lebo ide o lídrov s nezávislým myslením a individualitou. Keď v tom, čo rodičia od nich požadujú, vidia zmysel, riadia sa bez reptania ich príkazmi.

Lev

Lev je šťastné a hravé dieťa s vodcovskými vlastnosťami. Dostať ho „do laty“ možno kombináciou  lásky a prísnosti. Pamätajte na to, že Lev bude dodržiavať disciplínu len vtedy, keď bude cítiť vašu lásku a náklonnosťou pretkanú jemnosťou.

Panna

Dieťa Panna je ostražité a rýchle, no v porovnaní s inými deťmi je pokojné. Možno ho ovládať logickou komunikáciou a náklonnosťou. Pri láskavej výchove reagujú priaznivo, pretože sú to múdre a emočne vyrovnané deti.

Váhy

Váhy vždy udržiavajú v strehu dôvtip svojich rodičov a učiteľov, pretože ich zvládnutie si vyžaduje logické myslenie. Zahŕňajte ich láskou a presvedčivo zdôvodnite, prečo sa na nich hneváte. Občasné nezhody sú prirodzené, ale keďže deti Váhy sú prirodzene zdvorilé, obvykle nie je ťažké dosiahnuť u nich disciplínu.

Škorpión

Škorpióny potrebujú neustálu a pevnú disciplínu. Keď sú správne „skrotené“, dokážu na každého zapôsobiť svojou brilantnou mysľou a magickou osobnosťou. Pri ich výchove by nemal chýbať štedrý kus lásky a náklonnosti. Na krik zabudnite, vtedy sa okamžite stiahnu a nič nedosiahnete.

Strelec

Deti Strelci nerady dodržiavajú pravidlá, ale keďže sa túžia stále učiť niečo nové a spoznávať svet,  je možné použiť logiku na vysvetlenie dôvodov, ktoré viedli k pravidlám. Keď sa so Strelcom budete baviť z pozície autority, pripravte sa na negatívnu reakciu. Oveľa viac dosiahnete, keď sa s ním budete baviť ako s kamarátom.

Kozorožec

Kozorožci potrebujú ocenenie a pochvalu. Pri výchove zohráva veľkú úlohu povzbudenie. Dbajte na to, aby ste budovali ich sebavedomie. Lepšie výchovné výsledky sa vám podarí dosiahnuť vtedy, keď budete s Kozorožcom jednať láskavo a povzbudzujúco.

Vodnár

Deti Vodnári sú zvedavé a inteligentné, treba ich neustále zamestnávať a zapájať. Pri ich výchove a napomínaní je potrebné uviesť praktické dôvody, vtedy vás budú počúvať. Neznášajú nervozitu a krik. Vtedy dokážu byť nepríjemné a odmietavé.

Ryby

Ryba vyžaduje veľa pozornosti a uznania. Odoláva autoritám, ak sa jej niečo nepáči, preto k nej treba pristupovať s trpezlivosťou a jemnosťou. K disciplíne ju privediete nežnosťou a argumentami.

gettyimages.com
Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia