Má 83 a vie že syna neuvidí vyrastať: Toto ho chce však naučiť

Má 83 a vie
Ilustračné foto
Zdroj: Instagram
2022-06-22 12:00:00 |

Lekár Alberto Cormillot má naozaj šarm a nečudo, že očaril aj o takmer 50 rokov mladšiu Estefaniu Pasquini (35), s ktorou sa pred pár rokmi zosobášili.

Synček Emilio prišiel na svet po tom, ako Estefania absolvovala liečbu neplodnosti. Alberto, ktorý je odborníkom na výživu, si uvedomuje, že ho neuvidí vyrastať. I keď má chlapec iba deväť mesiacov,  robí všetko pre to, aby mal naňho čo najviac spomienok a aktívne sa podieľa na jeho výchove.

„Som si vedomý toho, že život nie je nekonečný. Ten malý chlapec je tu a ja ho budem sprevádzať až do určitej chvíle," hovorí Alberto, ktorý zdieľa fotky a videá s milovaným drobčekom na sociálnych sieťach. „Kým sa tak nestane, plánujem si užívať každý deň naplno a robiť si plány, ktoré sú krátkodobejšie, čo znamená, že si každý deň užívam tak naplno, ako len môžem," podotkol.

Premýšľajúc o budúcnosti Alberto neustále necháva synovi zvukové správy, aby si ich raz vypočul. „To znamená, že hoci je ešte naozaj malé dieťa, má telefónne číslo s WhatsAppom, na ktoré nahrávam zvuk a posielam mu videá. Nedramatizujem veci, len zaznamenávam realitu život," priblížil.

Okrem toho rodičia Emiliovi najali súkromného učiteľa čínštiny, lebo podľa Alberta ide o jazyk budúcnosti. Prichádza k nim dvakrát týždenne, rozpráva mu a spieva po čínsky. „Keďže je to jazyk budúcnosti, chcem, aby si naň zvykol ako dieťa a keď vyrastie, bude sa mu ľahšie učiť. Neviem, či bude raz hovoriť po čínsky, ale ja môžem urobiť aspoň to, že mu čínštinu takto začlením do života,“ vysvetlil.

To, akým smerom ho budú viesť, začali plánovať hneď, keď zistili, že Estefania je tehotná. Okrem toho, že Emilio sa učí po čínsky, otec ho učí hrať na organe, klávesoch a predstavuje mu aj ďalšie hudobné nástroje. Verí, že hra na hudobný nástroj výrazne ovplyvňuje inteligenciu.

Kým je ešte pri ňom, neustále premýšľa, ako ho čo najlepšie pripraviť na budúcnosť. Každý deň mu spieva pesničky, berie ho von a plánuje program, aby spolu prežili čo najpríjemnejšie chvíle.

Alberto, ktorý s rodinou žije v Argentíne, má už dvoch dospelých synov Reného a Adriana a tri vnučky. Jeho prvá manželka Monika Arborgast zomrela v roku 2017. V roku 2012 mu bola diagnostikovaná rakovina hrubého čreva, ale všetky stopy nádoru sa podarilo chirurgicky odstrániť. Napísal viac ako sto vedeckých prác prezentovaných na medzinárodných konferenciách a časopisoch a viac ako 50 kníh prevažne o výžive.


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia