Táto žena porodila do oceánu, jej video vyvolalo šialenstvo

Táto žena porodila do
Zdroj: Instagram
2022-06-03 07:00:00 |

Josy Perkaut zverejnila videá zo svojho pôrodu syna v Tichom oceáne na pobreží Playa Majagual v Nikarague bez akejkoľvek lekárskej pomoci a tehotenských vyšetrení.

Bodhi Amor Ocean Cornelius sa narodil 27. februára metódou nazývanou "voľný pôrod“. Jeho mama až teraz zverejnila na Instagrame videá zachytávajúce tieto momenty.  Na pláž ju odviezol partner, so sebou mali uteráky, misku so sieťou na zachytenie placenty, gázu a papierové utierky.

„V hlave mi skrsol nápad porodiť v oceáne a pretože v ten deň boli dobré podmienky, tak som to urobila," cituje Josy (37) Daily Mail. „Celé týždne som monitorovala príliv a odliv, a tak, keď nastal správny čas na pôrod, vedela som, že pláž bude pre nás bezpečná," povedala.

Keď Josy vedela, že bude rodiť, deti nechali u priateľov a s partnerom sa vybrali na pláž. „Vlny mali rovnaký rytmus ako kontrakcie, vďaka tomu som sa cítila naozaj dobre," priblížila. Zatiaľ čo jedno video ukazuje, ako Josy kľačí v príboji počas kontrakcií, ďalšie ukazuje, ako drží vo vode svojho novorodeného syna, ktorý je s ňou stále spojený pupočnou šnúrou.

„Keď sa Bodhi narodil a zabalila som sa do uterákov, vrátila som sa do oceánu, aby som sa osviežila. Potom som sa obliekla, všetko sme zbalili a išli sme domov, kde sme všetci traja išli rovno do postele. Neskôr sme Bodhiho odvážili, mal 3,5 kg,“ povedala.

Josy vysvetlila, prečo chcela, aby sa jej dieťa narodilo bez lekárskeho zásahu. „Chcela som byť raz bez starostí. Môj prvý pôrod bol traumatizujúci na klinike a druhý pôrod bol domáci, no pri treťom už aj pôrodná asistentka u mňa doma bola priveľa. Tentoraz som nemala žiadneho lekára ani ultrazvuky,“ vysvetlila. „Nevedeli sme dátum pôrodu, len sme verili, že naše dieťa si cestu nájde. Nemala som žiadne obavy privítať v našich životoch novú dušičku. Bolo to nádherné. Jemný sopečný piesok podo mnou mi pripomenul, že medzi nebom a zemou nie je nič iné, len život," pokračovala. Zatiaľ čo mnohí ľudia ju za voľný pôrod obdivujú, iní si neodpustili kritiku.

„Bodhi sa narodil na poludňajšom slnku, keď bolo asi 35 stupňov, vôbec sme sa nebáli, že mu bude zima a nemala som žiadne obavy z infekcií prenášaných vodou. Je úplne zdravý. Urobila som všetky opatrenia pre to, aby som sa uistila, že pôrod do oceánu bude bezpečný,“ tvrdí. „Voda je bariéra, ktorá je medicínsky dokázaná. Pre mňa a dieťa som sa chcela cítiť úplne prepojená mojou vlastnou starostlivosťou. Toto tehotenstvo a pôrod boli tým najväčším darom, aký sme si mohli predstaviť a priať," dodala.


Autor: © Zoznam/az

Ďalšie články

Gurmán.sk

Feminity

Zdravie

Diskusia